Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

- Her slipper vi å bygge alt fra null når noe skal gjennomføres

- Her slipper vi å bygge alt fra null når noe skal gjennomføres
Jessica Egman, nettbutikksjef i Ellos, takket farvel til markedssjef-stillingen i norske Jollyroom i Göteborg for knapt et år siden. Nå styrer hun en nettbutikk i Borås som omsetter for rundt 1,6 milliarder svenske kroner.
Foto: Ellos Group/pressebilde
Bjørn Skomakerstuen

Hva fikk henne til å forlate en syv år gammel nettrakett til fordel for en 70 år gammel koloss?

ANNONSE

(BORÅS/SVERIGE): Etter tre år hos Ole Sauar i Jollyroom, sist i rollen som markedssjef, tok Jessica Egman fatt på et nytt kapittel i sin digitale karriere i begynnelsen av 2017.

Hun forlot Göteborg og dro noen mil videre inn i landet til tekstilbyen Borås og en av Nordens største motebutikker på nett; Ellos og Ellos Group.

Helt sjef

Her er hun nettbutikksjef for en digital butikk som omsetter for rundt 1,6 milliarder svenske kroner.

Ellos Group omsetter totalt for drøyt to milliarder svenske kroner, hvor «klesbutikken» Ellos, Egmans nye hjertebarn, står for omtrent 80 prosent av totalomsetningen.

De to andre nettbutikkene er Jotex (interiør) og Stayhard (mote for menn).

Knappetrykking og ikke fra null

- Hva er den store forskjellen på såpass forskjellige selskaper som Jollyroom og Ellos. Mens det ene selskapet nærmer seg milliardomsetning etter syv år, omsetter 70 år gamle Ellos for drøyt det dobbelte. Hva gjorde at du valgte å bytte arbeidsgiver?

- Ellos er et godt innarbeidet varemerke med en sterk posisjon. Men den virkelig store forskjellen er at her slipper vi å bygge alt fra null når vi skal gjennomføre noe. Bestemmer vi oss for noe er det nærmest bare å trykke på en knapp, sagt på en noe forenklet måte, sier Egman til eHandel.com.

Ellos Group

Ellos ble etablert i Borås i 1947.

Omsetter årlig for drøyt to milliarder svenske kroner.

Består av Ellos (nettbutikk for kvinner), Jotex (interiør og hjemmeinnredning) og Stayhard (herremote).

Ellos utgjør knapt 80 prosent av omsetningen.

Mer enn 90 millioner nettbesøk på de tre nettstedene i 2016.

Har mer enn 1,5 millioner aktive kunder.

Er til stede i alle de nordiske landene.

Fra postordre til strømlinjeformet digital butikk

Jollyroom har gått som en nettrakett siden starten i 2010. I fjor omsatte selskapet for nesten 660 millioner svenske kroner. I år ligger de an til å runde milliarden.

Ellos har heller ikke ligget på den digitale latsiden etter at Hans Ohlsson overtok som konsernsjef i 2013. Han har snudd et tradisjonelt postordrefirma om til en skreddersydd og strømlinjeformet digital bedrift.

- Jeg føler at min nye arbeidsgiver både våger og innehar den offensive holdningen som må til for å bli både større og bedre. Vi har en lojal og sterk kundemasse som henger med videre tross den store transformasjonen som har skjedd i Ellos-systemet de siste årene. Vi jobber aktivt for å bevare kjernemålgruppen vår som er kvinner i alderen 30 til 50 pluss, sier Egman.

En titt i glasskulen

- Se fem år frem i tid. Hvordan ser du for deg Ellos da?

- Da tror jeg vi er ledende i Norden på både mote og interiør. Jeg er også ganske sikker på at vi er datadrevne i markedsføringen vår. Og vi ser allerede nå at kundene stadig krever mer både når det gjelder leveringshurtighet og ulike betalingsløsninger. Dette er i all hovedsak drevet frem av kjemper som Amazon og Zalando. Jeg tror kundene kommer til å kreve enda mer om fem år, og at servcebiten blir enda viktigere og mer avgjørende enn den er i dag, sier hun avslutningsvis.

Del artikkel: