Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Hjemmefikserkjede kjøper 10 prosent av nettmatselskap - tilbyr nytt servicetilbud til kundene sine

Hjemmefikserkjede kjøper 10 prosent av nettmatselskap - tilbyr nytt servicetilbud til kundene sine
Lotta Lyrå (t.v.), konsernsjef i Clas Ohlson, sammen med Mathem-gründerne Karolin og Tomas Kull. Samarbeidet gjør det nå mulig for svenske Clas Ohlson-kunder som har handlet på nett å få varene hjemkjørt via Mathem.se
Foto: Gustav Kaiser/pressebilde
Bjørn Skomakerstuen

Åpner nye muligheter for hjemmefikserkjeden som legger 221 millioner svenske kroner på bordet og sikrer seg 10 prosent av svensk nettmatselskap.

ANNONSE

Hjemmefikserkjeden Clas Ohlson har signerte fredag denne uken en avtale med Mathem.se i Sverige om et strategisk samarbeid.

Kundene skal kunne bestille store deler av Clas Ohlsons sortiment på nettsiden til Mathem.se og få varene levert på døren.

221 millioner svenske kroner

Investeringen beløper seg til 221 millioner svenske kroner og sikrer dermed Clas Ohlson 10 prosent eierskap i Sveriges største matbutikk på nett.

Per i dag leverer Mathem i Stor-Stockholm, fra Uppsala til Södertälje, samt i Göteborg, Malmö, Lund og Helsingborg.

Interiør, mat og smarte løsninger

Hjemmefikserkjeden blir dermed den fjerde største eieren i Mathem som i fjor omsatte matvarer på nett for 963 millioner svenske kroner.

I år ligger selskapet an til å omsette for godt over én milliard svenske kroner.

- Smarte løsninger på menneskers hverdagsproblemer er viktig for oss. Nå tilgjengeliggjør vi store deler av vårt sortiment på en kompletterende digital plattform, og vi kan tilby smidige leveranser. Det her blir en helt ny vei inn mot kundenen våre, og jeg er veldig glad for å kunne presentere samarbeidet md Mathem, sier Lotta Lyrå, administrerende direktør i Clas Ohlson AB, i en pressemelding.

Lyrå sier videre at veldig mange av produktene de selger faller naturlig inn sammen med dagligvarer.

- Dette åpner mange dører

Tomas Kull, gründer og administrerende direktør i Mathem.se, sier at de gleder seg til å jobbe sammen med den svenske hjemmefikser-kjeden.

- Vi deler samme grunnsyn og har en felles visjon om å gjøre hverdagen litt enklere for kundene våre. Clas Ohlson-sortimentet åpner mange dører og kundeopplevelsen blir totalt sett bedre med vårt felles tilbud.

Del artikkel: