Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Høyer i hardt vær - mislykket vårsalg har gitt kjeden pengeproblemer

Høyer i hardt vær - mislykket vårsalg har gitt kjeden pengeproblemer
Foto: Bjørn Skomakerstuen / eHandel.com
Magnus Hjelle

Skylder penger til leverandører og har store utfordringer etter en lang vinter. Nå åpner gründeren for å få flere eiere med på laget.

ANNONSE

Flere av Høyer-butikkene er nå på etterskudd med betalinger til leverandørene, og administrerende direktør og eier Ørnulf Høyer innrømmer til Finansavisen at de sliter med likviditeten.

- Vi hadde ikke forutsett at det skulle ligge 1,5 meter snø og plutselig bli 30 plussgrader i mai. Hele bransjen sliter og er trege betalere. Omtrent samtlige store butikker er trege, inkludert oss. Det er leit, sier Høyer. 

Han ønsker imidlertid ikke å si noe om hvor store kravene mot Høyer-kjeden er. 

- Salget vårt begynner om en og en halv uke, og vi får franchiseavgiften inn, så likviditetsmessig er juli vår beste måned, sier han, men legger til: 

- Det som suger kapital fra totalsekken er at det er startet nye parallelle virksomheter. Det vil gjøre oss til blant de best betalende butikker i Norge. Nå tapper de oss for kapital. Men nå med egen produksjon og nettbutikk på toppen av stagnasjon blir det et uforutsett cashflow-problem. 

I 2016 tjente Høyer 19 millioner på drift ifølge Finansavisen. I fjor var det nede i 8 millioner, og Høyer tror de vil havne i nærheten av 8 millioner kroner i år også. 

Samtidig lanserer de en ny kleskjede i Norge i 2019, hvor planen er å etablere 20 butikker de neste fire til fem årene. Den nye kjeden skal hete Collabs by Høyer. Butikkene vil også fungere som hentesteder for varer fra nettbutikken. 

I juni starter salget, og halvårige provisjonsinntekter kommer inn i 30 juni. I tillegg kommer bonuser fra leverandører i starten av juli og franchisehonorarer 10 juli, dermed kan Høyer hente inn 60 millioner kroner i inntekter de neste fire ukene. Likevel trenger Høyer ytterligere betalingsutsettelser, uten at renter og omkostninger påløper.

Dersom man ikke får inn tilstrekkelig kapital, åpner Ørnulf Høyer for å gi fra seg eierskap i Høyer. Kapitaljakten startet i fjor høst.

- Vi vet det er interessenter. Hvis equityfond, kan det være hele gruppen. Hvis noen bare ecommerce vil vi se på den løsningen, skriver Høyer til leverandørene ifølge Finansavisen. 

Del artikkel: