Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Høyer satser hardt på egne merkevarer og et luksusfristed for noen utvalgte

Høyer satser hardt på egne merkevarer og et luksusfristed for noen utvalgte
Økonomidirektør Inge Nygaard i Høyer Gruppen sier til eHandel.com at de kommer til å satse hardt på egne merkevarer og tech-investeringer for å bli enda råere på digitalfronten. I tillegg etablerte de også et privat og spesialtilpasset prøve- og hvilerom i den nye luksusavdelingen som åpnet i butikken på Egertorget i sommer.
Bilde: Bjørn Skomakerstuen
Bjørn Skomakerstuen

Fotoinvestering i millionklassen, chambre séparée og egne merkevarer som bærer navnene til to kjente nordmenn er oppskriften for high end-motekjeden i tiden som kommer.

ANNONSE

Mote-kjeden Høyer har siden 2004 vært med på å gjøre ekslusive og internasjonale merker kjente og mer tilgjengelig i Norge.

To av de mest kjente merkene de har satt på det norske motekartet er By Malene Birger og NN07.

Polarhelten og dronningen

Nå tar de det et steg videre med en mer norsk tilnærming med merkevarene Fram og Maud - to egne merkvarer som tar utgangspunkt i polarhelten Fridtjof Nansen og Dronning Maud. 

- Merkene vil i god Høyer-ånd være av god kvalitet og skille seg litt ut. Det er viktig for oss å skape noe eget. Fram og Maud vil også være tilgjengelig i andre butikker enn våre egne, sier Inge Nygaard, økonomidirektør i Høyer Gruppen, til eHandel.com som besøker Høyer-hovedkvarteret i Nydalen og flaggskipbutikken på Egertorget i Oslo.


I Nydalen har Høyer et eget showroom for det nyetablerte merket Maud.

I Nydalen har Høyer et eget showroom for det nyetablerte merket Maud. Foto: Bjørn Skomakerstuen

Luksus i sentrum

Høyer har siden 2009 ligget i luksusklyngen av high end-butikker som omkranser Egertorget i Oslo.

Kjeden, som i dag teller nesten 30 butikker og en nettbutikk, omsatte i fjor ekslusive klær, sko og tilbehør for 337,9 millioner kroner og endte med et resultat før skatt på 17,4 millioner kroner.

Nyggard sier at luksus er blitt stuerent - og de merker et økt trykk på det aller mest eksklusive. For mens veksten har stagnert noe i de lavere prissegmentene, vokser markedet for luksusklær.

Derfor ble det åpnet en ny luksusavdeling på Egertorget i sommer, med et et eget privat rom hvor utvalgte kunder kan få prøve klær i ro og mak helt uten forstyrrelser. Gjerne akkompagnert av en kopp kaffe som brygges på stedet og med en personlig kundeassistent tillgjengelig så lenge det behøves. På sikt kan det også bli mulighet for et glass vin, da Eger prøver å få utvidet skjenkebevillingen fra baren i forretningens andre etasje til også å gjelde for toppetasjen.

- Det er kunder som legger igjen et sekssifret beløp hos oss i løpet av året. De forventer gjerne noe mer. Det har vi forsøkt å tilrettelegge for med dette rommet, sier Nygaard.

Gjennomsnittstransaksjonen hos Høyer har økt fra rundt 1500 kroner i 2014 til 2000 kroner i 2016.


Et lyst og luftig rom med speil, sofa, egen klesassistent og kaffemaskin er noe av det som tilbys kundene i den nye luksusavdelingen. På sikt kan det også bli vin tilgjengelig her.

Et lyst og luftig rom med speil, sofa, egen klesassistent og kaffemaskin er noe av det som tilbys kundene i den nye luksusavdelingen. På sikt kan det også bli vin tilgjengelig her. Foto: Bjørn Skomakerstuen

Du store kineser

I sommer ble det vurdert å ansette mandarin-talende for å ta seg av de kinesiske kundene som titt og ofte titter innom. Den stadig økende og bemidlede kinesiske middelklassen har for alvor begynt å reise ut i verden for å bruke penger.

Høyer er langt fra den eneste i luksusklyngen ved Egertorget som har merket den kinesiske turiststrømmen. Flere av butikkene i området hadde i sommer skilt med kinesiske skrifttegn i vinduene.

Ifølge tall fra Innovasjon Norge er det kun amerikanere og franskmenn som bruker mer penger i Norge enn kineserne. I fjor brukte hver kinesiske turist i snitt 3275 kroner i Norge.

- For kinesere blir det billigere å kjøpe en ekslusiv veske eller kjole i Oslo enn i hjemlandet. De slipper unna moms og den kinesiske luksusskatten ved å handle her. Vi har opplevd at kinesere har reist ens ærend til oss for å sikre seg en bestemt vare. Dette er kinesernes svar på våre turer til Sverige for å Harry-handle, sier Nygaard.


Høyer holder hus i Nydalen. På baksiden av disse veggene er det flere store showrooms og et interiør som oser klasse.

Høyer holder hus i Nydalen. På baksiden av disse veggene er det flere store showrooms og et interiør som oser klasse. Foto: Bjørn Skomakerstuen

Selvgående iPad og kostbar foto-rigg

I sommer testet de også ut en iPad som var montert på en liten Segway. Via en app kunne nettkundene selv styre farkosten gjennom den fysiske butikken og se på det de ville. Sammen med en personlig kjøpsasistent som kunne bistå med svar på alskens spørsmål, ble det hele en litt annerledes og ganske så innovativ butikkopplevelse.

Men som sagt. Dette var bare en test, og er foreløpig ikke en fast del av tjenestene kjeden kan tilby.

Høyer har derimot investert i en fotorigg som skal sikre dem bedre produktbilder - primært på nett - men også for trykte medier.

Etter hva eHandel.com kjenner til er Høyer først i Norge med denne innretningen til 1,4 millioner kroner som også involverer en iPad.


Slik kan det arte seg i herreavdelingen hos Høyer på Egertorget.

Slik kan det arte seg i herreavdelingen hos Høyer på Egertorget. Foto: Bjørn Skomakerstuen

Gjør som Zalando

I fjor vår var eHandel.com på besøk på Zalandos Content Creation-avdeling i Berlin og fikk se disse innretningene i bruk.

Den tyske nettmote-giganten hadde et lass av innretningene som nå Høyer har sikret seg en av.

I løpet av kort tid var hvert produkt avbildet 16 ganger - åtte med modell og åtte uten modell - for deretter å bli kjapt bildebehandlet før produktet ble sluppet løs på Zalandos moteplattform.

Hver eneste dag blir det fotografert og sluppet rundt 1000 nye produkter på det tyske nettstedet.

Nygaard har tro på denne visuelle investeringen, og sier at når de ikke bruker innretningen selv så kan den ledige kapasiteten fylles opp av andre selskaper som ønsker å leie seg tid.


I denne bygningen i Berlin blir alle produktene som er tilgjengelig på Zalandos moteplattform fotografert med den samme innretningen som Høyer har skaffet seg.

I denne bygningen i Berlin blir alle produktene som er tilgjengelig på Zalandos moteplattform fotografert med den samme innretningen som Høyer har skaffet seg. Foto: Bjørn Skomakerstuen

Del artikkel: