ANNONSE

Hudpleiemerke får millioner i erstatning etter rettsak i Kina

Hudpleiemerke får millioner i erstatning etter rettsak i Kina
Foreos gründer, Filip Sedic.
therese.karlsrud.haugen

Piratkopier ble solgt på Alibaba.

ANNONSE

Det svenske hudpleiemerke FOREO har gjort stor suksess med blant annet sin LUNA- ansiktsrensebørste, og i følge vår svenske søsternettside omsetter selskapet for over én milliard kroner bare i Sverige.

Likevel skal den største delen av salget skje i Asia, hvor selskapet dessverre har blitt utsatt for forfalskning av sine produkter. Etter en to år lang prosess og rettsak har det kinesiske rettssystemet nå funnet selskapet Kingdom Zhuhai Company skyldig.

Det tiltalte selskapet skal ha tjent rundt 45 millioner norske kroner på å selge piratkopier av LUNA-designet gjennom netthandelsplattformer som Alibaba.

LES OGSÅ: Er Singles Day nye Black Friday?

Solgte kopier hos Alibaba

I en pressemelding fra Polhem PR fremkommer det nå at FOREO tildeles en erstatning på 450 000 dollar, som tilsvarer ca. 4,1 millioner kroner. Det skal være den største rettslige utbetalingen relatert til brudd på design i Shanghais rettshistorie.

- Samtidig som denne dommen er en stor seier for FOREO, er det viktig å huske at retten i Kina kjemper en kamp mot forfalskninger i sin egen bakgård og det funker. Vi er veldig takknemlige for støtten fra rettssystemet i Kina, ikke bare i Shanghai eller denne saken alene, men over hele Kina, der rettssystemet støtter endring og har fanget opp hele grunnen til at det er handelskrig i Kina generelt, sier FOREOs grunnlegger, Filip Sedic, i pressemeldingen.

- Personlig kamp mot forfalskninger

Sedic mener at forhandlere og markedsplasser over hele verden bør øke sitt fokus på å beskytte merkevarer mot forfalskning.

- Hos FOREO har vi et eget juridisk team som jobber døgnet rundt med vår personlige kamp mot forfalskninger, der de noen ganger har så mange som 30 pågående saker på en gang. Global forfalskning er verdt over 460 billioner USD som utgjør rundt 2.5% av handelen i hele verden, noe som er veldig utfordrende, legger Sedic til.

Del artikkel: