Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Hun er Sveriges mektigste og mest betydningsfulle person i sportsbransjen

Hun er Sveriges mektigste og mest betydningsfulle person i sportsbransjen
Sveriges XXL-sjef, Janicke Blomsnes, er av det svenske bransjeorganet Sportfack kåret til broderfolkets mektigste person innen sportsbransjen.
Montasje: LinkedIn/Bjørn Skomakerstuen
Bjørn Skomakerstuen

- Hun er i en posisjon som får alle andre til å trykke hardere på gassen, skriver det svenske bransjeorganet Sportfacket om XXL-sjefen Janicke Blomsnes.

ANNONSE

Den svenske motsatsen til Norsk Sportbransjeforening, Sportfacket, satte seg som mål å finne frem til Sveriges mest betydningsfulle person innen sportsbransjen.

Det startet med 237 navn. Etter en runde med liste-barbering og «kill your darlings» satt de til slutt igjen med 100 navn.

Og helt til topps gikk Janicke Blomsnes, XXL-sjefen i Sverige.

De skriver følgende om henne som avgjørende for topplasseringen:

«Hun har jobbet seg opp fra gulvet til å bli administrerende direktør for Sveriges hurtigstvoksende sportskjede. Hun anser kyndige ansatte som nøkkelen til fremgang, og snart lanserer hun andre genersjon XXL-butikkonsept. Janicke har ingen som helst planer om å slakke på XXLs vekstplaner. Hun er i en posisjon som får alle andre til å trykke hardere på gassen».

Forrige gang Sportfack lagde en lignende liste var det Markus Wibergh som toppet listen. Han overlot XXL-sjefsrollen til Blomsnes og sitter i dag som administrerende direktør i Intersport i Sverige.

I år havnet han på en 7. plass.

Her er de fem mektigste i svensk sportsbransje:

  • Janicke Blomsnes, administrerende direktør i XXL i Sverige
  • Karl Eklöf, administrerende direktør i Stadium
  • Johan Ryding, administrerende direktør i Sportamore
  • Sven Moser, administrerende direktør i Adidas Norden
  • Patrik Frisk, administrerende direktør Under Armour

Johan Ryding, som representerer et rent nettkonsept, er den beste listeklatreren i år. Ved forrige korsvei var han rangert som nummer 27.

 

Del artikkel: