Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

- Hva mer kan en konsernsjef ønske seg til jul?

Her er Norges mest digitaliserte bedrifter
Foto: Elkjøp Nordic
Bjørn Skomakerstuen
bjorn@ehandel.com

Nye investeringer, økende nettsalg, iPhone-lanseringer og et nærmest umettelig behov for større kvalitets-TVer har lønt seg for elektrogiganten i 2017.

ANNONSE

I første halvår av 2017/2018 økte konsernets omsetning med åtte prosent, mens resultatet økte med 17 prosent sammenlignet med fjoråret, skriver Elkjøp Nordic i en pressemelding.

Konsernet har igjen levert rekordresultater i et sterkt halvår.

Veksten tilskrives nye investeringer, økende nettsalg, nye telefonlanseringer og sterk vekst innenfor gaming og TV.

I perioden mai til oktober leverte Elkjøp Nordic en omsetning på 17,67 milliarder kroner, med et resultat på 448 millioner kroner.

Rekordhistorisk resultat

Teamet til konsernsjef Jaan Ivar Semlitch har dermed levert det beste halvårsresultatet i selskapets historie, både når det gjelder omsetning og inntjening.

- Hva mer kan en konsernsjef ønske seg til jul, sier Semlitsch.

Store investeringer i et splitter nytt helautomatisk lager i Jönköping, og systemer for automatisk varepåfylling, er noe av bakgrunnen til de gode resultatene.

- Disse investeringene har sikret en langt bedre tilgjengelighet av produkter i butikkene våre, og betyr at kundene våre i langt større grad kan få det de ønsker hos Elkjøp til lave priser, sier konsernsjefen.Slik ser det gigantiske Elkjøp Nordic-lageret i Jönköping ut fra luften. Foto: Elkjøp Nordic

Vekst i hele Norden

Alle de 416 butikkene i Norden har bidratt til det rekordhøye resultatet.

Norge, med både Elkjøp og Lefdal, leverte en vekst på 13 prosent sammenlignet med fjoråret med en omsetning på 5,8 milliarder kroner.

Elgiganten AB i Sverige omsatte for 5,3 milliarder kroner, en vekst på ni prosent.

Gigantti i Finland viser til samme vekst med 2,6 milliarder kroner i omsetning.

Elgiganten AS i Danmark leverte en omsetning på 3,6 milliarder kroner, en vekst på syv prosent sammenlignet med fjoråret.

Første halvår inkluderer ikke Elkjøp Nordics massive Black Friday-salg, hvor Elkjøp var den første innen varehandel i Norden, til å omsette varer for over én milliard kroner på en eneste dag.

Del artikkel: