Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

- I etterpåklokskapens lys trodde vi ikke at nettaktørene skulle bli så dominerende

Sure toner i regnskapet
Foto: Bjørn Skomakerstuen / eHandel.com
Ole Martin N. Evensmo
olemartin@netthandel.no

4Soundkjeden innrømmer nå at de undervurderte konsekvensene av økt netthandel, men de henger ikke med hodet av den grunn. 

ANNONSE

Musikkjeden 4Sound har et trettitalls butikker i Skandinavia, hvorav 11 i Norge. I tillegg har kjeden flere franchisebutikker.

4Sound regnes som Europas tredje største innen salg av musikkinstrumenter og har en markedsandel i Skandinavia på 40 prosent.

Den norske musikkgiganten var i lengre tid på offensiven og gjorde flere oppkjøp, før det etter hvert ble stadig tyngre. Selskapet har de siste 5 årene tapt mer enn 100 millioner kroner, ifølge tall fra Finansavisen. 

- De første kjøpene våre var dyre sett i ettertid. Så ser vi at vi de senere årene har tatt opp hanskene og slåss mot nettaktørene. Det har vært dyrt. I etterpåklokskapens lys trodde vi ikke at nettaktørene skulle bli så dominerende, sier styreleder Jan G. Hartvig i Music Retail Norway til Finansavisen.. 

Etter store investeringer i netthandel og logistikk, samtidig som staben har blitt redusert fra 370 til 290 medarbeidere, har selskapet nå vært nødt til å hente mer penger fra sine eksisterende eiere med investeringsselskapet Norgesinvestor som majoritetseier. Prisingen av selskapet ble satt til stusslige 18 millioner kroner. En snau sum for et selskap som har som uttalt mål å nå én milliard kroner i omsetning innen to år.

I dag utgjør netthandelen 13-14 prosent av den totale omsetningen.

Del artikkel: