Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

I fjor solgte de betalingsgigant for milliardbeløp - nå har de åpnet lommeboken igjen

Trustly - Automatiserte bankoverføringer for forbrukere over hele Europa
Trustly-sjef Oscar Berglund (t.v) og Nordic Capital Partner Fredrik Näslund.
Foto: Trustly
Ole Martin N. Evensmo
olemartin@netthandel.no

Nordic Capital kjøper seg inn i betalingsleverandøren Trustly. Dette er ikke første gangen investeringsselskapet kjøper seg inn i store betalingsleverandører.

ANNONSE

Det er Trustlys største aksjonær Bridgepoint Development Capital som selger hele sin eierandel i Trustly, mens ledelsen, gründere og investeringsselskapet Alfvén & Didrikson forblir på eiersiden i selskapet.

Det er ikke første gangen Nordic Capital handler aksjer innen betalingsbransjen. Deres erfaring inkluderer store eierandeler i betalingsplattformen Bambora som ble solgt for svimlende 14 milliarder kroner i fjor,  samt deres tidligere investering i betalingsterminal- og programvareselskapet Point og bankselskapet Resurs Bank.

Investeringsselskapet har også eierandeler i retail-selskaper som Ellos Group, Sportmaster og Gina Tricot.

- Direkte bankbetalinger er fremtidens betalinger, og Trustly leder denne overgangen. Denne investeringen er på linje med kjernen i Nordic Capitals betalingsinvesteringsstrategi, og etter å ha fulgt selskapet i mange år har vi fått en sterk tro på virksomheten, og vi er imponert over hva grunnleggerne og ledelsen har bygget opp de siste 10 årene. Nordic Capital ser Trustly som en meget strategisk betalingsplattform med unike muligheter. Vi har til hensikt å støtte ledelsen og grunnleggerne på reisen for å bli den globale konto-til-konto-infrastrukturspilleren ved å sørge for kapital og erfaring fra våre tidligere vellykkede investeringer innen betalingstjenester, sier Fredrik Näslund, partner, rådgiver for Nordic Capital i en pressemelding.

Transaksjonen forutsetter vanlig godkjenning fra svenske myndigheter og godkjenning fra det svenske Finanstilsynet. Partene ønsker ikke avsløre noen økonomiske detaljer.

Del artikkel: