Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Idar Vollviks pengesluk

Ole Martin N. Evensmo

Idar Vollvik har meldt om enorm vekst i nettbutikken Ludo Store, men nå har omsetningsveksten stoppet fullstendig opp. Samtidig fortsetter de enorme underskuddene.

ANNONSE

Nettbutikken Ludo Store som først og fremst er kjent for sin offensive satsing på Facebook som markedsføringskanal, rapporterte høsten 2012 om en vekst de fleste norske nettbutikker bare kunne drømme om.

- I juli hadde vi en dagsomsetning på cirka 10 000 kroner om dagen. Nå ligger den på omtrent 300 000, sa Idar Vollvik til Dagens Næringsliv i november 2012.

Veksten hadde imidlertid sin skyggeside. Regnskapet for 2013 viste dundrende underskudd, noe som har medført at han har måttet overlate deler av selskapet til sine leverandører.

Investorer går inn med 6,7 millioner kroner i Idar Vollviks Ludostore.no

Tapene kunne imidlertid ikke fortsette, og i år har selskapet jobbet mye med å få ned kostnadene. Mens selskapet i første halvdel av 2012 gikk 6,5 million kroner i minus, er underskuddet i år redusert til 3,5 millioner kroner. At man fortsatt taper mye penger forklares med at man har investert mye tid og penger i nye systemer, deriblant «ordentlige regnskapssystemer som kobles til logistikk og regnskapsflyt».

– Vi har hatt fokus på to ting. Begge har til hensikt å skape grunnlag for vekst. Det ene er å jobbe med kostnadene. Vi har kuttet disse med 23,5 prosent i første halvår i år sammenlignet med første halvår i fjor. Da er vi på et kostnadsnivå som er bærekraftig, sier styreleder Per Espen Watle til Finansavisen.

Watle oppgir til Finansavisen at omsetningen i første halvår i år havnet på 15 millioner kroner, noe som er identisk med omsetningen i første halvår i fjor.

Til tross for en tøff start på 2013, tror Ludo Store at det er mulig å gå i overskudd allerede i år.

- Ambisjonen vår er å kunne gå i pluss i 2014, sier Watle til Finansavisen. – Men kanskje er det for ambisiøst, avslutter han.

Del artikkel: