Du trenger ikke være stor investor med lommene fulle av penger for å kunne sikre deg andeler i spennende selskaper med en betydelig satsing på varehandel. Alt du trenger er en konto hos for eksempel Netfonds eller Nordnet, litt sparepenger og så er det bare å handle. Listen inneholder hovedsakelig selskaper med sterk tilknytning til Norden, men inneholder også noen store internasjonale bedriftsnavn. Foruten bedriftene under, bør Orkla, TeliaSonera, Telenor og Schibsted nevnes. Store aktører som satser stadig mer på (nett)butikk, men som faller litt på utsiden av denne listen. Bruk gjerne kommentarfeltet nederst om du har forslag til andre selskaper som bør nevnes.
XXL Sport & Villmark
XXL har på få år blitt Nordens største sportskjede med butikker i Norge, Sverige og Finland og veksten fortsetter, mye takket være en betydelig nettsatsing. Ble børsnotert i oktober 2014 og aksjekursen har steget med vel 60 prosent siden oppstarten.
Qliro Group
Qliro Group eier nettbutikker som CDON.com, Tretti, Gymgrossisten, Lekmer og Nelly. Selskapets største eier er det svenske investeringsselskapet Kinnevik. Dessverre ikke de beste økonomiske resultatene å vise til, men det koster å vokse. Les mer om Qliro Group.
H&M
Svenske Hennes & Mauritz omsatte i fjor for svimlende 151 milliarder svenske kroner. Hvor mye av dette som var på nett er uvisst, men mye tyder på at de nå selger så mye på nett at de er største netthandelsaktør i Norden.
Kinnevik
Svenske Kinnevik har store eierandeler i netthandelsselskaper som Zalando, Qliro Group, Rocket Internet, Global Fashion Group og en rekke andre selskaper over hele verden. Les mer om Kinneviks portefølje.
Sportamore
Sportsbutikken Sportamore er definitiv ikke det største selskapet på denne listen og ei heller det mest lønnsomme så langt, men ser ut til å være på bedringens vei.
Zalando
Zalando har siden de startet opp i Norge i 2012 tatt enorme markedsandeler, noe de også gjør i mange andre land. Ble børsnotert i oktober 2014, men Kinnevik som klart største eier. Les mer om Zalando.
Amazon
I motsetning til de fleste andre selskapene på denne listen er Amazon som kjent et amerikansk selskap. Giganten sliter fortsatt med lønnsomheten, men investerer samtidig enorme beløp i blant annet logistikk, markedsføring og teknologi. Har vokst enormt raskt på børsen de siste årene. Vil veksten fortsette?
Alibaba
Inntil i fjor høst var kinesiske Alibaba et ukjent kapittel for mange her i Norge, men etter børsnoteringen har nok de fleste fått øynene opp for den kinesiske giganten. Aksjeverdien steg vanvittig raskt i fjor høst, men i år har verdien falt nesten 20 prosent.
Rocket Internet
Rocket Internet eier en rekke selskaper over hele verden som ikke nødvendigvis er så kjent for oss nordmenn. Styrer bevisst unna USA og Kina, og investerer heller i nye markeder, inkludert Latin-Amerika, Afrika og Asia.
Europris
Fortsatt ingen nettbutikk, men vi gleder oss over en norsk aktør som satser offensivt. Børsnotert så sent som nå i juni 2015.
 Atea
Norske Atea satser på bedriftsmarkedet, noe de har lykkes godt med. Slitt den siste tiden med en kjedelig korrupsjonsak, men kommer nok sterkt tilbake.
eBay
Den amerikanske markedsplassen har blitt svært populær blant oss nordmenn. Gjør det også godt i resten av verden og vokser jevnt og trutt på børsen.
Dustin
Det ble lenge spekulert i hvorvidt norske Atea ville kjøpe svenske Dustin, men slik gikk det ikke. Dustin endte nå i våres på børs.
Stockmann
Stockmann Group er et finsk selskap som blant annet eier Lindex og Stockmann.com.
ICA Gruppen
Svenske ICA Gruppen eier ikke bare ICA, men også Apotek Hjärtat. De har også eierinteresser i Kjell & Company og InkClub.
Hemtex
Hemtex selger tekstiler til hjemme i Sverige, Finland og Estland.
Byggmax
Byggvarekjeden Byggmax har fått mye ros for sin omnichannel-satsing.
Dixons Carphone
Elkjøp og Lefdal er forlengst solgt ut av landet. Eies nå av britiske Dixons Carphone som satser hardt i Storbritannia og Norden på kjeder som Currys, PC Word og Elgiganten/Elkjøp.