Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Ikea-sjef satser på at lønnsomhet kommer innenfra

Ikea-sjef satser på at lønnsomhet kommer innenfra
Ikea tror på lønnsomhet innen tre år med bedre kundeopplevelse og helautomatiserte lagere.
Bilde: André Grohe / Ikea
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Ikea har vært mindre lønnsomme de siste årene, men Ikea-sjef lover at dette skal snu innen tre år.

ANNONSE

Ikeas lønnsomhet har i likhet med andre aktører gått ned de siste årene, men IKEA-sjefen i Norge Clare Rodgers, som har ledet selskapet siden november 2015, mener nå at de vil bli lønnsomme igjen innen tre år med et "nytt Ikea", skriver E24.

Et av eksperimentene til kjeden som ikke har gått som forventet har vært servicesentrene deres. Mindre butikker i mindre norske byer hvor folk har kunnet se varer og bestille hjem, men ikke kunnet ta de med seg der og da. Dette har ikke fungert, og de måtte til slutt stenges ned. 

De har ikke planer om nye varehus, da det er de sist bygde varehusene som ikke har vært lønnsomme. Det er det innvendige som først må forbedres mener Ikea-sjefen.

Fokus på kundeopplevelse

Planen er at ingen kunder skal kunne gå rundt i varehusene uten å få hjelpen de trenger, derfor har selskapet tidligere annonsert at alle ansatte skal ha 20 prosent stilling eller mer for å være godt kjent med hele Ikea.

De har ingen planer om å kutte ned på produkter, men heller skape et nytt Ikea ved hjelp av en bedre kundeopplevelse. 

– Jeg tror virkelig den menneskelige kontakten inne i varehuset er ekstremt viktig. Vi må også ha steder hvor det er enklere å returnere produktene, samt enklere systemer for gjenbruk.

Rodgers er sikker på at de beveger seg mot lønnsomhet, da årets resultat er bedre enn fjorårets. 

- Jeg stoler virkelig på produktene og medarbeiderne våre. Det ville vært bekymringsverdig om jeg ikke trodde vi ville bli lønnsomme, da burde kanskje noen andre ledet selskapet, sier hun til E24. 

Netthandel blir stadig viktigere

Hele 88 prosent av selskapet selger i fysisk butikk, men netthandel blir viktigere og viktigere også for Ikea. Selskapet henger med på utviklingen i form av blant annet nye lagre.  

Per dags dato bygger selskapet et nytt helautomatisk lager på utsiden av Trondheim, mens det også planlegges et nytt lager i Vestby rett utenfor Oslo i 2020. De har ambisjoner om at leveringstiden med dette skal reduseres ned til tre dager. 

Del artikkel: