Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Ikke lenger noen ”luselønn”

Netthandel

Endelig kan Guttelus.no-gründerne leve av nettbutikken. Nysatsingen Snuppelus.no har gitt merkbar medvind.

ANNONSE

Nå venter storsatsing på det nye kjøpesenteret Fornebu S rett utenfor Oslo.

- Kan jeg ringe deg opp om en time? Gründer-mamma Susanne Skou (35) har hektiske dager. Jobbintervju skal gjennomføres før åpning av den fysiske butikken på Fornebu. Hun og søsteren Marianne Wiinberg (34), som skal jobbe i butikken i starten, har forståelig nok litt mer enn vanlig på agendaen.

- Hendene er litt for få nå. Samtidig er det mye nytt vi må forholde oss til. Butikken vår på Lilleaker har ikke samme kommersielle lokasjonen.

HMS-reglementer og åpningstider ut over kvelden er blant det som hittil har vært ukjent terreng.

- Vi aner ikke hvordan dette blir. I det minste har vi fått frigjort litt tid ved å ansette en som kan stå å pakke på lageret til nettbutikkene våre.

Unikt konsept


Butikken på Lilleaker.

Butikken på Lilleaker.

Fire år har gått siden Susanne Skou fra Haslum og Marianne Wiinberg fra Høvik startet opp nettbutikken Guttelus.no med barneklær kun til gutter. Forretningsmålet var fra første stund å bli en av de ledende butikkene i Norge.

- Vi  fikk nei fra mange av leverandørene da vi var på vår første messe med dypvogner på slep. På den tiden drømte mange om å gjøre det samme som oss; starte nettbutikk i mammapermisjon. Vårt klare konsept, navnet, samt at vi kunne presentere oss kort og konsist, utgjorde nok en forskjell.

At Guttelus.no er den eneste nettbutikken i Norge som utelukkende driver med gutteklær, gjør mye av suksessen, tror Skou.

-  Men det har tatt tid. Vi er på det fjerde året. Først nå lever vi av det.

Guttelus har i tillegg til nettbutikken en fysisk butikk på Lilleaker i Oslo, og er nå altså også på vei til å åpne en ny butikk på det nye senteret Fornebu S, rett utenfor Oslo.

Snuppe-satsing har økt omsetningen

Søstrene har holdt seg til konseptet og kun født guttebarn. Men nettbutikken har fått en søster; Snuppelus.no. Etterspørsel etter jenteklær fra eksiterende kunder, har ikke vært bortkastet å imøtekomme.

- Foreløpig har vi hatt en økning på 43 prosent for begge butikkene samlet. Potensialet for snuppelus.no er enormt.

Omsetningen i fjor var opp mot fem millioner kroner. Inkludert agenturvirksomheten som de to søstrene også har sammen.

Lageret er flyttet fra barndomshjemmet

Økt omsetning og utvidelse av konseptet, gjør at lageret hjemme hos søstrenes foreldre, ikke lenger strekker til. På Nadderud Gard skal det fremover både pakkes og driftes nettbutikker på vegne av Wiinberg og Skou.

- Hittil har vi leid inn kapasitet ved behov, men det er ikke lenger tilstrekkelig. Vi må derfor ansette en person som kan pakke for oss.

Hva legger dere vekt på i en slik ansettelse?

- Fleksibiliteten må nødvendigvis være stor. Enkelte perioder, for eksempel etter et nyhetsbrev, har vi mange bestillinger. På en dårlig dag er det kun 10 – 15 ordre som pakkes.

Startet med My Store

Guttelus-gründerne bruker i dag Magento sin plattform, levert fra Trollweb. Med denne kan de drifte både snuppelus.no og guttelus.no i samme backend.

- Det var en stor omveltning fra My Store-løsningen som var veldig brukervennlig, enkel og ikke minst rimelig å starte opp med.

I forkant av plattformbyttet fikk de Kenneth Eriksen som regnes som en av Norges fremste eksperter på webstatistikk og analyse, til å komme med tilbakemeldinger på hva som kunne forbedres.

- Søkermotoroptimalisering er en utrolig viktig del av jobben med nettbutikk. Vi fikk litt sjokk over tilbakemeldingene han ga oss. SEO-arbeid er noe som står på ”to-do-listen” konstant. Nå ranker vi mye bedre.

Skou, som har bakgrunn som siviløkonom, er opptatt av statistikk og kostnader.

Hun ser at det gir avkastning å skrive for web og bruke tid på metadata, gode bilder og en ryddig nettbutikk.

- Våre suksessfaktorer er brukervennlighet og kundeservice. Vi kan aldri konkurrere på pris mot størrelser som eksempelvis Zalando eller Nelly.

Kundene mottar alltid en liten hilsen i pakken. Silkepapir- og bånd gir det lille ekstra. Guttene får blå poser, jentene rosa.

- Om noen handler ekstra mye, vanker det en liten overraskelse.

Artikkelen fortsetter under bildet.


Marianne Wiinberg fra Guttelus og Snuppelus.

Marianne Wiinberg fra Guttelus og Snuppelus.

Ikke én krone i lån

Søstrene har jobbet i alle ledd i selskapet og aldri tatt opp én krone i lån. Susanne Skou mener hun tjener langt mindre enn hun ville gjort som siviløkonom. Til gjengjeld gleder hun seg til å åpne PCen om kvelden og har en fleksibel arbeidsdag.

- Er det én ting jeg mener vi har lykkes med, så er det at vi har hatt kostnadsfokus fra dag én. Det vi har tjent har vi reinvestert i varer og bygget ut lager. Vi har kun tatt ut nødvendig utbytte.

Facebook den beste markedskanalen

10.000 mottar nyhetsbrev fra guttelus.no gjennom verktøyet Mail Chimp. Snuppelus har rundt to tusen abonnenter.

- Nettverket rundt Snuppelus er ikke så stort enda, men vi ser at ordrene øker jevnt og trutt.

Foreløpig har de tatt seg av markedsføringen selv, men tidspresset gjør at de vurderer å leie inn hjelp med det også.

- Facebook har gitt veldig bra uttelling, og vi har valgt å legge trykket der. Utvilsomt den beste og billigste markedsføringskanalen.


Pakkehjelp.

Pakkehjelp.

Blogg er ikke så viktig lenger. Endringen går mot det visuelle. Bilder på Instagram står derfor på listen til Marianne Wiinberg, som er den av søstrene som tar hånd om sosiale medier for bedriften.

- Vi har sett litt på AdWords også. Det er sikkert et stort potensial der. Tiden strekker bare ikke til akkurat nå, sier Skou

- Hva er årets budsjett for dere?

- Vi har egentlig ikke satt noe budsjett. Vi har vokst mye og det er vanskelig å forutsi hva Snuppelus vil bety.

Skremmende utvikling i bransjen

De to søstrene ser for øvrig at det er dårlige tider i bransjen. Skou innrømmer det bekymrer henne.

- Markedet er skremmende akkurat nå. Mange legger ned i barneklesbransjen. Vi lurer på hvem som tar markedsandelene. I det store bildet er vi små aktører. Man har lurt på om det skyldes at man reiser eller netthandler mer.

- Hva tror du er årsaken til at det har gått bra for dere?

- Selv om vi følte at det stod litt stille det første året, har nisjekonseptet vært avgjørende. Sammen med at vi leverer merker av god kvalitet, men holder oss unna de aller dyreste merkene, avslutter Skou.

(Foto: Hovedbilde er tatt av Mari Natvig Sandene, Bærumsavisen. På bldet ser vi høyre Marianne Wiinberg og til venstre Susanne Skou. Øvrige bilder er tatt av Guttelus.)

Del artikkel: