Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Illums Bolighus med nye sterke salgstall i Norge

Illums Bolighus med nye sterke salgstall i Norge
Foto: Illums
Netthandel

Den danske interiørkjeden Illums gjør det meget bra i Norge og tjener gode penger. Snart åpnes ny stor butikk.

ANNONSE

Den danske interiørkjeden som etablerte seg i Oslo i 2006, leverer nå meget sterke tall i Norge. Det fremkommer av en gjennomgang fra Finansavisen.

I 2013/14 økte Illums Bologhus salget med 46 prosent etter en meget vellykket butikkåpning i Bergen. Året etter fortsatte den gode utviklingen og omsetningsveksten endte på 19 prosent. I regnskapsåret 2015/2016 som ble avsluttet 30.september viste regnskapet nok en gang sterke tall: 162,7 millioner kroner i omsetning (vekst på 9 prosent mot året før) og et resultat før skatt på 19,0 millioner kroner. Det er åpenbart ikke så verst å være dansk i Norge.

I dag har kjeden to butikker i Norge. Én i Strandgaten i Bergen og én på kjøpesenteret House of Oslo. Sistnevnte lever imidliertid i uvissheten da kjøpesenteret House of Oslo står overfor en stor oppussing. Men spørsmålet er om konsernsjef og majoritetseier Henrik Ypkendanz trenger å bekymre seg nevneverdig. Han har nemlig sikret seg den populære kjelleren på Christiania Glasmagasin i Oslo sentrum.

Fra høsten 2017 åpner Illums flagshop store i det gamle og erverdige butikklokalet. Hva som skjer med butikken på House of Oslo er uvisst.

Foto: GryffindorCC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

Del artikkel: