Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Innfører pakkeautomater i Norge

Ole Martin N. Evensmo
olemartin@netthandel.no

Verdens største logistikkselskap plasserer ut 15 selvbetjente hentestasjoner i Norges største byer. Det er både godt og dårlig nytt for oss nordmenn.

ANNONSE

DHL Express og Reitan Convenience inngikk i fjor et samarbeid om utlevering av ekspresspakker. Nå videreutvikles samarbeidet med pakkeautomater.

Oslo får ni automater, mens Stavanger, Bergen og Trondheim får to hver, opplyser selskapet i en pressemelding. Etter planen skal automatene installeres i uke 46. De fleste vil bli utplassert i butikkene til Reitan Convenience, det vil si Narvesen, 7-Eleven og Shell/7-Eleven.

- Nå kan du også hente pakker fra våre leverandører i automatiske hentestasjoner, helt uten kø. Dette er svar på en observert økning av behov for fleksible henteløsninger blant våre kunder, sier Terje Aarbog, administrerende direktør i DHL Express Norge i en pressemelding.

Pakkeleveranser fra DHL har historisk sett blitt levert rett hjem til de norske kundene, ofte i forbindelse med netthandel fra USA eller Kina. Med utlevering av pakker over disk i Reitans butikker (omtalt som DHL ServicePoint) og nå pakkeautomater gis kundene flere muligheter. For norske kjøpmenn som bekymrer seg for økende netthandel fra utlandet er det derimot neppe fullt så positivt.

Rent praktisk foregår det slik at kunden mottar en SMS med en unik tallkode når pakken er klar for henting på sin valgte lokasjon. Koden taster du inn på pakkeautomatens touch-skjerm og luken som inneholder pakken åpnes.

Også konkurrentene Posten/ Bring og Postnord har pakkeautomater utplassert i Norge.

(Foto: DHL)

Del artikkel: