Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Investeringsselskap kjøper nye selskaper

Investeringsselskap kjøper nye selskaper
(
Foto: Bildemontasje
Ole Martin N. Evensmo
olemartin@netthandel.no

Det norskdominerte investeringsselskapet Verdane Capital kjøper 10 nettselskaper fra svenske Aggregate Media. Det er fjerde gangen Verdane Capital handler hos Aggregate Media.

ANNONSE

Siden 2006 har investeringsselskapet Verdane Capital kjøpt totalt 37 selskaper fra svenske Aggregate Media. Aggregate Media er kjent for å tilby relativt nyoppstartede nettbutikker og andre nettselskaper annonseplass i bytte mot aksjer (altså ikke helt ulikt Godtlevert.no som er deleid av TVNorge etter å ha byttet til seg sendetid på TV mot aksjer). Selskapet Aggregate Media eies av flere svenske medieselskaper.

- Vi er veldig fornøyde med å gjøre forretninger med Verdanes fond for fjerde gang. Vi vet at selskapene er i en fase der de kan dra stor nytte av Verdane Capital Advisors brede kunnskap innen netthandel. Med deres kapital og erfarenhet med senere faser, leverer vi nå trygt over stafettpinnen, sier Patrik Rosén som er administrerende direktør i Aggregate Media i en pressemelding.

For de som er ukjent med Verdane Capital så er dette et investeringsselskap som i stor grad kjøper hele proteføljer av unoterte selskaper, men de kan også kjøpe andeler i enkeltstående nordiske selskaper. Selskapet har eierinteresser i over 100 selskaper, inkludert nettbutikker som Boozt, Animail, Byttdekk, MatHem og Whiteaway. De har også tidligere vært inne på eiersiden i blant annet betalingsleverandøren DIBS, nettbutikken LensOn og markedsføringsselskapet TradeDoubler. Selskapet har kontorer i Oslo, Stockholm og Helsingfors. 54% av den kommiterte kapitalen på 6 milliarder kroner tilhører norske selskaper som Ganger Rolf, Institusjonen Fritt Ord, Gjensidige, Hafslund, KLP, Opplysningsvesenets Fond og Argentum. Resten av selskapet tilhører svenske (13%), finske (10%), franske (9%), sveitsiske (6%), amerikanske (6%), danske (1%) og luxembourgske (1%) eiere. Det viser eieroversikten på Verdanes nettsider.

Verdane Capital er kjent for å kjøpe andeler i selskaper for å få dem til å vokse videre. Blant deres mest kjente suksesser er nettbutikken LensOn som selger kontaktlinser på nett. Selskapet ble utviklet fra svensk til nordisk markedsleder og omsetningen ble syvdoblet innen selskapet ble solgt videre i 2012 til britiske Prescription Eyewear Limited.

- Vi ser ofte geografisk ekspansjon som en naturlig utvikling for selskapene. I mange tilfeller er det imidlertid viktig å beholde fokus på de produkter og tjenester der man er ledende og ikke fristes til å bygge et for bredt utvalg, sier Staffan Mörndal, Partner på Verdane Capital Advisors.

- Da Verdanes fond har investert i over 30 netthandelsselskaper kan vi fra dag én gå med forbedringslister på mer enn 100 punkter og hjelpe selskapene å finne rett ekspansjonsstrategi, sier Mörndal.

Les også om norsk netthandel som domineres av svenske selskaper.

Ifølge nettsiden Ehandel.se er det Upplevelseakuten, God Smak, Cool Company, Confident Living, Performiq, Marinaman, Lysman, WatchItLive, Protecty og Bemz som Verdane Capital nå har kjøpt fra Aggregate Media.

Del artikkel: