Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Japan Photo lanserer nytt butikkonsept

Ole Martin N. Evensmo
olemartin@netthandel.no

Fotokjeden Japan Photo gjør store endringer i sitt butikkonsept. Butikken blir i stor grad showroom og utleveringssted, mens fotoutstyret må kundene i fremtiden bestille på nett.

ANNONSE

- Vi har bygget om to av våre eksisterende Japan Photo-butikker til å bli rendyrkede bildebutikker med egen pick-up point for kameraprodukter, forteller administrerende direktør i Japan Photo, Stephan Stein i en pressemelding.

I løpet av oktober åpnes en helt ny Japan Photo-butikk på City Lade i Trondheim etter det nye konseptet.

- Det er flere årsaker til at vi har laget til et nytt butikkonsept. Mange fotobutikker viser i dag bare noen få bildeprodukter i butikk og henviser ellers til nettsiden. Vi ønsker å vise alle våre produkter i «touch & try», slik at du som kunde kan velge produktet som passer deg aller best. Dette er noe som krever mye mer plass, og vi velger derfor å ikke bruke plass i butikken på kamera og optikk for heller å gi et stort fokus på bildeprodukter og reparasjon- og servicetjenester, sier Stein.

Egen pick-up point

Mens det tidligere var vanlige småbilder og enkle forstørrelser som stod for store deler av omsetningen, er det i dag personlige fotogaver som utgjør den største delen av omsetningen. Takkekort, kalendere, lerretsbilder og fotobøker er blant de mest populære produktene til Japan Photo.

- Selv om vi tar bort kameraavdelingen fra butikken, så kan du likevel hente din kamerabestilling hos Japan Photo City Lade. Vi lanserer derfor en egen pick-up point for kamerasalg, slik at du gjør din bestilling på nett og henter i butikk til nettbutikkpris uten portokostnader, sier Stein.

Det er ikke tilfeldig at den nye bildebutikken blir åpnet i Trondheim. Nylig ble Japan Photo Trondheim utvidet fra 250 kvadratmeter til 500 kvadratmeter.

Vil åpne flere butikker

De siste månedene har det nye konseptet blitt testet ut på to av Japan Photo sine eksisterende butikker.

- Dette har vært en stor suksess, og konseptet har blitt godt mottatt av våre kunder. Dette er første gang vi lager en helt ny bildebutikk, og blir dette en suksess kan vi satse enda større, og åpne flere nye butikker på kjøpesentre både i Norge og Sverige, sier Stein.

Japan Photo har hatt en femdobling av omsetning på bildeprodukter de siste 10 årene, spesielt med fotoboken CEWE. Dette har bidratt til en økt totalomsetning i Norge og Sverige på nærmere en halv milliard kroner, som gjør Japan Photo til Norges største fotokjede.

(Foto: Japan Photo)

Del artikkel: