Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Jollyrooms nye superrekord - omsatte for mer enn 100 millioner i oktober

Bjørn Skomakerstuen
bjorn@ehandel.com

Har fortsatt milliarden som omsetningsmål i 2017.

ANNONSE

Jollyroom har siden 2010 solgt leker og barne- og babyprodukter på nettet til barnefamilier i Norden.

I fjor omsatte selskapet for 658 millioner svenske kroner, og Jollyroom-sjefen Ole Sauar har lenge hatt som mål å runde milliarden i omsetning i år.

Etter forrige måneds rekordomsetning på mer enn 100 millioner svenske kroner er både han og resten av de ansatte enda litt nærmere det målet.

114 prosent vekst på leketøy

- I oktober ser vi fine salgstall på leker. Vi vokser kraftig innen salg av leker og trenden med å kjøpe julegaver til barn på nett øker kraftigere enn antatt. Nå legger vi ordrer for ytterligere 50 millioner svenske kroner for å møte etterspørselen i november og desember, sier Mattias Jacobsson, innkjøpssjef hos Jollyroom, i en pressemelding.

Han følges opp av Kamilla Christiansen, SEO & SEM Manager.

- Vi ser et solid løft innen leker både når det gjelder konvertering og søk. Antall sesjoner har økt med nesten 100 prosent i forhold til oktober 2016, noe som er en helt fantastisk utvikling. 2017 er virkelig året da julegavehandelen flytter seg ut på nettet, hvilket er et stort gjennombrudd.


Mange har vært med på å dra lasset som sikret selskapet rekordomsetning forrige måned.

Mange har vært med på å dra lasset som sikret selskapet rekordomsetning forrige måned. Foto: Pressebilde

5000 solgte skopar i uken

Oktober var også en bra måned for både klær og sko.

- Vi har hatt en kraftig vekst innen klær og sko. Et ukestempo på 5000 par sko viser at vi er på rett vei. Modeller fra store, kjente varemerker og et eget sortiment med gode varer blir en bra kombinasjon. Nå rekrutterer vi et antall nye medarbeidere til klær- og skoavdelingen for kunne å møte 2019 og 2020 med et mer kraftfullt tilbud, sier Isabel Borén, kategorisjef for klær og sko.

Jollyroom Group AB

Jollyroom Group AB er et ledende selskap innen netthandel av barne- og babyprodukter i Norden.

Virksomheten med 31 500 kvadratmeter lager og kontor er plassert i Tagene/Hisings Kärra utenfor Gøteborg.

I 2016 omsatte virksomheten for 658 millioner svenske kroner med lønnsomhet.

Totalt har virksomheten 300 ansatte.

Ole Sauar (39) har 21 års erfaring innen netthandel.

Sauar eier 62,5 prosent av selskapet. Det danske mediekonsernet Egmont eier resten.

Sauar etablerte en av Norges første nettbutikker, Viking Computer, i Arendal i 1996. Selskapet ble slått sammen med Komplett i Sandefjord i 1999.

Etter en periode som leder for Kompletts fysiske butikker i Norge tok Sauar ansvaret for etableringen av Komplett i Sverige og Danmark fra 2000 til 2009.

I 2010 ble Jollyroom Group startet i Gøteborg.

Kake- og champagne-feiring

- I dag feirer vi med kake og champagne for alle ansatte. Vi har et fantastisk team som har levert lønnsom vekst hele året, til tross for et hardt marked med konkurrenter som har presentert store tap. Ser man på hvordan tallene ser ut for bransjen er det intet annet enn en bragd hva våre avdelinger har prestert de siste årene. Vi har mange dyktige og ambisiøse medarbeidere som har arbeidet hardt for å nå målet om å bli nummer én, sier Ole Sauar, gründer og hovedeier av Jollyroom.

 «One-stop-shop»

Sauar har som mål å gripe kundene i en tidlig fase og få dem til å bli hos ham i mange, mange år.

- Vi tilbyr alle produkter barnefamiliene trenger - fra graviditetsfasen og frem til barnet slutter å leke. Vi selger gravidkjoler, barnevogner, den første sykkelen, innredning til barnerommet, klær og sko. Målet er å nå kunden i en graviditetsfase og være en «one-stop-shop» for produkter frem til barnet slutter å leke. Vi har stort sett alt, foruten mat og bleier. Her har vi en fordel mot tradisjonelle konkurrenter som gjerne bare tilbyr babyprodukter. Den typen av nisje innebærer et lønnsomhetsproblem koblet til at man «hele tiden» har behov for å få inn nye kunder som senere vokser fra dem. De beholder sine kunder i cirka ett år, vi har kundene i 10-12 år, sier Sauar avslutningsvis.


HOVEDKVARTERET: Langs E6, i retning Oslo, en kort biltur unna Göteborg sentrum, ligger Jollyrooms hovedkvarter. Kontorer fyller plassen i andre etasje, mens resten av bygget huser tusenvis av leker og små barne- og babyprodukter.

HOVEDKVARTERET: Langs E6, i retning Oslo, en kort biltur unna Göteborg sentrum, ligger Jollyrooms hovedkvarter. Kontorer fyller plassen i andre etasje, mens resten av bygget huser tusenvis av leker og små barne- og babyprodukter. Foto: Frank Brenna

Del artikkel: