Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Kan få konsekvenser for sportskjedens planer om å etablere seg i Norge

Kan få konsekvenser for sportskjedens planer om å etablere seg i Norge
Aksjekursen har falt med mer enn 50 prosent i løpet av de siste tre månedene.
Bilde: www.bargainmoose.ca/CC BY 2.0
Bjørn Skomakerstuen

Verdens nest største sportskjede strever i et sviktende marked. Har tidligere annonsert at de kan etablere seg i Norge til høsten.

ANNONSE

Foot Locker er inne i en hurtig nedadgående spiral. Siden mai har aksjekursen falt med mer enn 50 prosent, skriver Finansavisen.

En av årsakene til dette er Q2-rapporten som viser en svikt i salget på seks prosent i forhold til samme periode i fjor. Da rapporten ble offentliggjort svarte New York-børsen med et umiddelbart kursfall på 28 prosent.

Sliter i motvind

Det er kun franske Decathlon som er større enn Foot Locker. Den amerikanske sportssko-spesialisten kan skilte med 1835 butikker og en årsomsetning på rundt 7,5 milliarder dollar.

Konsernsjef Dick Johnson sier til Bloomberg Markets at de ikke så at salget skulle falle så mye som det gjorde. Eksperter har tidligere uttalt at konkurransen fra nett trolig vil få konsekvenser for Foot Locker.

Nå kan det vise seg at det var hold i ekspertuttalelsene. Men Foot Locker er langt fra den eneste i sitt slag som sliter. Også selskaper som Under Armour, Hibbett Sports og Dicks Sporting Goods skuffer med svakere tall enn forventet.

Blir det norsk etablering?

Den amerikanske sportskjeden er allerede etablert i Sverige og Danmark, og skal visstnok ha planene klare for å gå inn i Finland og Norge.

Foot Locker er registrert i Brønnøysundregistrene, og har tidligere ymtet frempå med at de kan åpne sin første butikk i Norge i høst.

Om dette blir en realitet vil tiden vise.

Del artikkel: