Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Kan gode bytterutiner bli et konkurransefortrinn?

Ole Martin N. Evensmo

Mens fysiske butikker har svært rause ordninger for bytting av julegaver, henger nettbutikkene etter. Det mener Forbrukerrådet.

ANNONSE

Like sikkert som at nordmenn handler julegaver så bankkortene går varme før jul, så fylles butikkene opp etter jul av folk som ønsker å bytte julegaver. Det har oppstått en sedvane at man får bytte julegaver i romjulen og rett etter nyttår. Ofte kan kundene bytte uten kvittering eller byttelapp. Butikkene er heller ikke så nøye på hvor varen i utgangspunktet er kjøpt, så lenge de selv fører varen.

– Men dette er i endring. Så det lønner seg å ha byttelapp eller kvittering, sier Eirik Nyberg, regiondirektør i Forbrukerrådet i Agder til NRK.no.

En viktig årsak er nok at nettbutikkene nå tar markedsandeler uten å tilby liknende service. Når en vare er handlet på nett, har man som kjøper 14 dagers angrerett på kjøpet. Om varen er kjøpt i god tid før jul, vil ofte angrefristen ha gått ut. I tillegg krever de fleste nettbutikker at det er kjøper selv som returnerer varene, og ikke den som mottok gaven. Den som returnerer må også betale for returfrakten. Dermed går de fleste til nærmeste fysiske butikk når julegavene skal byttes.

– Vi bør alle presse nettbutikkene til å innføre bytterutiner når det er høytider. Og som forbrukere bør vi oppsøke denne typen nettbutikker, sier Nyberg.

(Foto: Yaymicro)

Del artikkel: