Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Kinesisk nettgigant åpner sin første fysiske butikk i Europa

Kinesisk nettgigant åpner sin første fysiske butikk i Europa
Daniel Zhang, daglig leder i Alibaba.
Foto: Alibaba
Izabella Borowska

AliExpress åpner sin første fysiske butikk i Spania - porten til Europa. De spanske kundene kan nå se og kjenne på produkter fra over 60 ulike varemerker i den over 700 kvadratmeter store butikken.

ANNONSE

Den kinesiske nettgiganten AliExpress, som er en av Alibabas markedsplasser for kinesiske produsenter som vil selge globalt, har åpnet sin første fysiske butikk i Europa.

AliExpress' største markeder når det kommer til salgsvolum er Kina, USA, Russland og Spania. Valget falt på Spania, og nettgigantens butikk åpnet i Madrid Xanadú - et av Europas største kjøpesenter - på onsdagen for en uke siden. Det rapporterer den spanske avisen El Periódico

Les også: Alibaba lanserer engelskspråklig plattform

- Spania er et viktig land for gruppen. Det er det landet i Europa der flest antall kunder, i både volum og verdi, finnes. For Alibaba-gruppen var det et strategisk valg å satse på Spania, ettersom det er porten til Europa, sier Rubén Bautista, administrerende direktør for Alibaba i Spania og Portugal.

De spanske kundene kan nå klemme og kjenne på de mest populære produktene, men for å gjennomføre et kjøp må man bestille dem på nett. Derfor kan man si at den første fysiske butikken fungerer mer som et showroom. Selve butikken er 740 kvadratmeter stor og delt inn i fem ulike områder, med omtrent 1000 produkter fra mer enn 60 ulike varemerker.

Les også: Instagram utfordrer Amazon

Del artikkel: