Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Kinnevik investerer 300 millioner kroner i Kolonial.no - gründerne selger seg ned

Rema 1000 kjøper seg inn i Kolonial.no
Foto: Kolonial.no/pressebilde
Ole Martin N. Evensmo

Det store svenske investeringsselskapet Kinnevik investerer 300 millioner kroner i Kolonial.no som nå verdsettes til 2,24 milliarder kroner. Samtidig selger gründerne aksjer for flere titalls millioner kroner.

ANNONSE

Kolonial.no henter 200 millioner kroner fra Kinnevik i en rettet emisjon, skriver Shifter.no.

I tillegg til dette kjøper det svenske investeringsselskapet aksjer fra nåværende aksjonærer for 100 millioner kroner. Ifølge Shifter solgte gründerne selv aksjer for 30 millioner kroner.

Dette gir Kolonial.no en verdsettelse på 2,24 milliarder kroner.

Største eiere i Kolonial.no etter emisjonen

  • Rasmussengruppen (20 prosent)
  • Kinnevik (15 prosent)
  • Alveng Holding (medgründer Karl Munthe-Kaas)  (10 prosent)
  • Rema 1000 (7 %)
  • Subito Holdning (medgründer Vegard Vik) 4,5%

 (kilde: Kolonial.no)

– Det er fantastisk for oss med tanke på hvilken investor vi har fått inn. Dette er rett og slett drømmeinvestoren for oss. Vi har en veldig god match på verdier og filosofi.  Både vi og Kinnevik er fundamentalt opptatt av å bygge ny tech-drevet industri, som skaper mye verdi for kundene. Dette er en langsiktig investor som har bygget opp store tech-industriselskaper som Zalando, som det fremste eksempelet, sier daglig leder i Kolonial.no Karl Munthe-Kaas til Shifter.

Kinnevik som i dag blant annet er en stor eier i det tyske nettselskapet Zalando og svenske Qliro Group, har altså ikke bare dype lommer, men også stor kompetanse på netthandel, noe Karl Munthe-Kaas i Kolonial.no håper å dra nytte av.

– De er selvsagt representert i styret og vi vil ha en kontinuerlig dialog på forretningsutvikling og strategi. De kan bringe inn et nettverk av kompetanse vi kan trekke på innen logistikk, marketing og vekststrategi. Dette har de vært med på før og det er supert for oss å snakke med noen som har vært med på en slik reise før. Det er det få investorer som kan skilte med sier Munthe-Kaas til Shifter.

Del artikkel: