Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Kitch´n stakk av med Handelsprisen

Kitch´n stakk av med Handelsprisen
Bjørn Skomakerstuen
bjorn@ehandel.com

- Jeg er overveldet og stolt på vegne av alle våre ansatte, sa administrerende direktør Odd Sverre Arnøy i kjøkkenkjeden Kitch´n da han sto med prisen.

ANNONSE

Kjøkkenkjeden Kitch'n ble onsdag denne uken kåret til årets handelsbedrift i 2016, etter en imponerende vekst- og lønnsomhetsstatistikk de siste årene.

3 x K i finalen

Kitch'n var i tøff konkurransen med Kiwi og Komplett, men stakk til slutt av med seieren.

- Dette er en bedrift som kan vise til kvalitet og kontroll i alle ledd av driften. Kjøkkenvarer kan være utfordrende, fordi det selges i så mange forskjellige typer butikker, men Kitch'n har klart å vokse og levere imponerende gode resultater år etter år, sa Vibeke Hammer Madsen, administrerende direktør i Virke, før hun overrakte prisen på scenen på Radisson Blu Scandinavia Hotel i Oslo.

Hun peker på at kjeden hadde en gjennomsnittlig årlig vekst på 37 prosent i perioden 2011 til 2015, noe som gjør de til en klar ener i sin bransje.

Kitch´n, som så dagens lys i Sandens i 1959 under navnet Bjørns kjøkkendesign, har vist en utrolig evne til å bli ved sin opprinnelige lest.

- Vi har gode ansatte og gode eiere. Og vi har hele tiden vært tro mot konseptet vårt som er kjøkkenutstyr, sa Odd Sverre Arnøy i Kitch´n i sin lille takketale fra scenen.

Årets viktigste pris for handelsbransjen

Handelsprisen, som årlig deles ut på Virkes Handelskonferanse, går til en handelsbedrift som over tid har utmerket seg særlig.

Prisen skal synliggjøre suksesshistoriene i norsk handel.

Alle de nominerte selskapene representerer vekst- og lønnsomhetsvinnere innen sine bransjer.

Nominasjonen bygger på en totalvurdering av aktuelle selskaper, basert på krav til vekst i omsetningen i kombinasjon med lønnsomhet over tid. I tillegg er det lagt vekt på virksomhetens omdømme og dens evne til å være en ledestjerne for andre handelsselskaper.

Handelskonsepter med en omsetning under 50 millioner kroner - eller mindre enn tre års drift - er ikke med i vurderingen.

Kid-sjefen ble årets retailleder

Kjersti Hobøl fikk prisen etter å ha løftet bedriften til å bli den mest lønnsomme i sin bransje.

LES OGSÅ: Kid Interiør med oppsving på nettfronten


Petter Schouw- Hansen, finansdirektør i Kid, mottar retaillederprisen på vegne av Kjersti Hobøl fra Vibeke Madsen i Virke

Petter Schouw- Hansen, finansdirektør i Kid, mottar retaillederprisen på vegne av Kjersti Hobøl fra Vibeke Madsen i Virke

Hobøl har vært i Kid Interiør siden 2010, og kan vise til svært gode resultater.

Hun tok over bedriften i en utfordrende periode, men har gjennom sitt lederskap fått kjeden opp i en posisjon som landets ledende interiørkjede.

- Kjersti er kjent som en som bygger entusiasme og lojalitet blant sine ansatte. Hun er veldig detaljorientert og har et stort engasjement for arbeidet sitt, sier Vibeke Hammer Madsen, administrerende direktør i Hovedorganisasjonen Virke, som delte ut prisen.

Retaillederprisen går hvert år til en leder innen norsk handel som skiller seg ut med gode lederegenskaper og evne til å være et forbilde.

Formålet bak prisen er å fremheve betydningen av godt lederskap for norske handelsbedrifters utvikling og suksess.


Kid Interiør er landets mest lønnsomme i sin bransje. Her fra butikken på Tveita i Oslo.

Kid Interiør er landets mest lønnsomme i sin bransje. Her fra butikken på Tveita i Oslo.
Foto: Bjørn Skomakerstuen

Årets jury har bestått av:

  • Frode Finsrud, Daglig leder i Cappa
  • Sverre Flåskjer, Managing Partner i Herkules Capital
  • Grete Lekven, Leder for Handel, Storkunder og Internasjonal i DNB
  • Reidar Mueller, Partner i Varde Hartmark Consulting
  • Ole Martin Evensmo, Redaktør i netthandel.no
  • Anders Askevold, Leder i GS1 Smart Centre/seniorrådgiver GS1 Norway
  • Gisle Sveva, Managing Director i Visma Retail AS
  • Erik Fagerlid, Partner i PA Consulting Group

(Foto: Hovedorganisasjonen Virke)

Del artikkel: