Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Kiwi blir enda litt grønnere

Kiwi blir enda litt grønnere
Foto: A-Lab / Kiwi-pressefoto
Netthandel

Går dypt inn i miljøsfæren og etablerer butikk med blomstereng og bikuber på taket.

ANNONSE

I 2019 åpner Norges grønneste dagligvarebutikk i Hokksund. Miljøbutikken får både gress, blomstereng og bikuber på taket.

For to år siden arrangerte NorgesGruppen og Kiwi en arkitektkonkurranse, der det ble kåret to vinnere.

Én av dem var arkitektfirmaet A-Lab, også kjent for det prisbelønte kontorbygget til Statoil på Fornebu, med konseptet «Grønn i svingene».

Nå planlegger Kiwi fire-fem slike butikker på landsbasis, og den aller første butikken i serien åpner i Hokksund i 2019, skriver butikkjeden i en pressemelding

- Grønnfargen forplikter

- Vi tar vi miljø og bærekraft på alvor. Det forplikter grønnfargen vår oss til, sier Kiwi-sjef Jan Paul Bjørkøy.

Den grønne kjedens første miljøbutikk åpnet i Auli i Akershus høsten 2014, og i februar 2016 sto enda en miljøbutikk klar på Fjeldset i Elverum.

De to miljøbutikkene rapporterer en energibesparelse på rundt 50 prosent. I 2017 åpner kjeden to miljøbutikker til, i Sande i Vestfold og på Dalgård i Trondheim.

«Grønn i svingene» er et nytt og grønnere butikkonsept, der man bruker erfaringer fra miljøbutikkene og samtidig tester ut nye miljøtiltak og løsninger.

Hel ved

- Vi tester kontinuerlig nye, miljøbesparende tiltak i miljøbutikkene. Vi viderefører flere av tiltakene fra dagens miljøbutikker i «Grønn i svingene»-konseptet, samtidig som vi lanserer nye tiltak, forteller Jan Eilif Johansen, butikkutviklingssjef i KIWI, og trekker frem flere eksempler på tiltak i «Grønn i svingene».

- Det vil bli benyttet tre i tak -og veggkonstruksjoner og betong med lavt karboninnhold. Miljøvennlige materialer reduserer CO2- fotavtrykket. Det blir også LED-belysning, CO2-anlegg på kjøl og frys, og lokk på frysedisker og dører på kjøledisker, for å nevne noe.

Tilbake til røttene

Kiwis aller første butikk åpnet i Hokksund i 1979.

Kiwi-gründer Tor Kirkeng synes derfor det er ekstra hyggelig at den spektakulære butikken åpner i samme by.

- Eventyret startet i Stasjonsgata i Hokksund for snart 40 år siden. Siden den gang har vi vokst til en landsomfattende butikkjede med 650 butikker. Både vi og Hokksund har utviklet seg, og det er moro for oss at vi nå kan komme hjem med en helt spektakulær butikk i byen hvor det hele startet, sier Kirkeng, som har et håp om at butikken kan åpne 15. mars 2019 – på Kiwis 40-årsdag.

Den 2000 kvadratmeter store butikken i Hokksund blir en av Norges største Kiwi-butikker. Med et sofistikert og rent design og gress, blomstereng og bikuber på taket blir den trolig også en av Norges vakreste dagligvarebutikker.

Del artikkel: