Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Kiwi legger ned 103 butikker

Kiwi legger ned 103 butikker
OVER OG UT: Nå er det bestemt at alle de 103 Kiwi-butikkene i Danmark lukkes og legges ned. Her fra Kiwi Jordal i Oslo.
Foto: Bjørn Skomakerstuen
Netthandel

Hard konkurranse i billigmarkedet og manglende inntjening betyr kroken på døra for alle de danske Kiwi-butikkene.

ANNONSE

Dagrofa, det danske selskapet som NorgesGruppen eier 48,9 prosent av, har bestemt seg for å legge ned alle de 103 Kiwi-butikkene i Danmark.

- Det har vært en tøff beslutning å ta, men når vi ikke lenger tror at vi kan skape en lønnsom forretning, mener vi det er riktig, sier konsernsjef i Dagrofa Per Thau til E24.

Thau medgir at hard konkurranse og manglende inntjening danner bakteppet for avgjørelsen. Kiwi har ifølge ham rett og slett ikke klart å få skikkelig fotfeste i billigmarkedet i Danmark.

Han tilkjennegir at Dagrofa har full støtte fra NorgesGruppen i forbindelse med beslutningen som gjør det klart at nok er nok.

I 2016 hadde Dagrofa et underskudd på 200 millioner danske kroner.

NorgesGruppen i Danmark

Dagrofa står også bak Meny og Spar i Danmark. 30 av de eksisterende Kiwi-butikkene vil skifte ham og bytte navn til et av de to andre forannevnte kjedenavnene. De resterende butikkene stenges ned i månedene som kommer.

- Vi er best i supermarkedssegmentet med Meny og på det lokale markedet med Spar. Derfor ønsker vi fremover å fokusere på dem fremfor Kiwi. Det er områder hvor vi er best, sier Thau til det norske økonominettstedet..

En dyrekjøpt erfaring

Kiwi toget inn på det danske markedet i 2008, da 50 butikker ble åpnet med brask og bram. Siden har antallet økt jevnt og trutt både på Jylland, Fyn og Sjælland. Nå er det altså slutt.

NorgesGruppen betalte 538,8 millioner kroner for 49 prosent av danske Dagrofa i 2013.

Dagrofa er den tredje største dagligvareaktøren i Danmark.

Del artikkel: