Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Kjøp nå - betal senere - ingen umiddelbare planer for testing i Norge

Tester geobaserte pakkeleveranser
Foto: Bjørn Skomakerstuen
Magnus Hjelle
magnus@ehandel.com

- Vi tester det nå i Danmark, sier Zalando Norden-sjef Kenneth Melchior. Snart kan den nye løsningen bli lansert i Sverige. Hva så med Norge?

ANNONSE

Zalando vil gjøre nettkjøpet smidigere. Nå lanserer de løsningen 'Pay Later', som de selv kaller den. Med den nye løsningen kan kundene kjøpe varer fra Zalando, og prøve dem i 18 dager. Deretter kan man betale for det man vil ha av det man har bestilt, og sende resten i retur. 

En av fordelene er at man da som selger slipper å håndtere tilbakebetaling, helt eller delvis gjort når man bestiller, eller justering av gjeld via faktura etter at varer returneres. 

Til nå er løsningen lansert i Frankrike og Italia, og ble akkurat lansert som en testløsning i Danmark, ifølge Zalando Norden-sjef Kenneth Melchior. 

Videre sier han at det er enda en fordel at man slipper å forholde seg unødvendig mye til en tredjepart som tar seg av betalingsløsningen på vegne av nettbutikken. 

- Med Pay Later er kunden i samme fløte som oss, slipper å gå til enda en nettside og får et enklere og mer bekvemt kjøp, sier han. 

Han forteller også at Zalando har planer om å lansere løsningen i Sverige. 

- Det kommer an på hvordan testen i Danmark går. Vi kommer til å prøvekjøre der i tre til fire måneder og senere vurdere og se om noe trenger å justeres. Om det fungerer bra er målet å lansere Pay Later i Sverige, sier Melchior. 

I en kommentar til eHandel.com sier Norden-sjefen på spørsmål om løsningen kommer til Norge at det ikke er noen konkrete planer om det. 

- I Zalando jobber vi konstant med nye ideer og eksperimenter med innovative tilnærminger for å knytte folk tettere til mote og å tilby en friksjonsfri handleopplevelse med våre kunder i alle 15 europeiske markeder. Derfor tester vi kontinuerlig nye produkter og tjenester. En av disse er vår betalingsløsning Pay Later, som vi med suksess introduserte i Frankrike. De første tilbakemeldingene fra kundene i Danmark har vært positive, og i løpet av de neste månedene vil vi evaluere tjenesten. Det er derimot for tidlig å kommentere på en ekspansjon inn i andre markeder.

Del artikkel: