Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Kjøper nettbutikk for fotballutstyr

Ole Martin N. Evensmo

Nordic Capital kjøper nettbutikken Unisport. Fra før av eier investeringsselskapet den danske sportskjeden Sportmaster.

ANNONSE

Nordic Capital kjøpte i 2012 Sportmaster som selger sportsutstyr på nett og i vel 100 butikker i Danmark. Investeringsselskapet synes å ha fått interesse for sportssegmentet og kjøper nå også nettbutikken Unisport for et ukjent beløp.

Unisport ble startet i København i 1995 med en fysisk butikk, men nå er det hovedsakelig netthandel som gjelder. Unisport har nå etablert seg som en av de viktigste innen salg av fotballutstyr på nett. Selskapet satser også på innholdsproduksjon med blant en stor web-tv-satsing.

De er også tilgjengelig i Norge under navnet Unisportstore.no, der de utfordrer blant annet norskeide Fotballshop.no som har både en enkel nettbutikk og flere fysiske butikker. Danskene satser også i Finland, Sverige og Nederland, i tillegg til at de har en engelsk utgave for hele EU.

Nordic Capital påpeker at til tross for at de også eier Sportmaster, er noen sammenslåing av de to selskapene ikke noe tema.

- Da Nordic Capital for tre år siden kjøpte Sportmaster, den markedsledende detaljhandelskjede innen sport, markerte det første skritt i oppbygningen av en posisjon som kundenes førstevalg, når de kjøper sportsvarer og sportstøy. Siden da har Sportmaster med stor suksess etablert sin online-tilstedeværelse, og det aktuelle oppkjøpet av Unisport vil styrke utviklingen av en unik opplevelse for kundene, der man kombinerer en meget sterk posisjon innenfor sportsbutikker med en like sterk online-salgskanal, sier Michael Haaning, styrelder for Sportmaster og Partner, NC Advisory A/S, rådgiver for Nordic Capital Fonde, i en pressemelding.

Del artikkel: