Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Kjøpt opp for én milliard kroner - økte omsetningen med over hundre millioner

Merkevaren Therese Johaug er gull for mannen som selger hanskene hennes
Foto: Bymiljøetaten/Flickr/CC
Magnus Hjelle
magnus@ehandel.com

Active Brands har merkevarer som Johaug og Kari Traa i porteføljen. De økte i fjor omsetningen til 967 millioner kroner, en økning fra 878 millioner i 2016.

ANNONSE

Driftsresultat før avskrivinger (EBITDA) endte på 125 millioner kroner i fjor, opp fra 119,5 i 2016. 

- Vi hadde 10 prosent økning i omsetning og 5 prosent vekst i lønnsomheten. Årsaken til at veksten i lønnsomhet er lavere skyldes at vi har hatt en kostnadsøkning på 20 prosent. Marginene er stabile, sier administrerende direktør Espen Krogstad i Active Brands til Finansavisen.

Active Brands ansatte 26 nye medarbeidere i USA i fjor, noe som er noe av grunnen til de økte kostnadene. Samtidig har de startet 2018 godt. 

- Vi hadde et veldig bra første kvartal, og andre kvartal blir på det jevne. Det har vært altfor bra vær, så butikkene har kanskje fått smake litt på det. Det som er enda viktigere for oss er forhåndsordrene for andre halvår, og der har vi vekst på 17 prosent, sier Krogstad. 

Ble kjøpt opp for én milliard kroner

I fjor ble Active Brands kjøpt opp av FSN Capital for rundt 1 milliard kroner. FSN Capital eier nå 70 prosent av selskapet, Holta Invest 20 prosent og utøverne og ansatte 10 prosent.

I tillegg til Johaug og Kari Traa, har Active Brands blant annet Dæhlie-merkevaren i porteføljen, og de selger de ulike merkevarene i 13 land.

I 2017 ble Johaugs klesmerke trukket fra det finske markedet.

- Johaug har vært en sterk merkevare, som vi startet å selge inn i både Sverige og Finland. I perioden hvor Therese har vært utestengt har det vært litt krevende utenlands. De har en litt annen holdning til dommen, slik vi antagelig ville hatt dersom det var en finsk utøver. I Norge har Johaug-salget gått veldig bra. For det første tror jeg at alle i Norge trodde på henne, slik at det nesten ble en type sympatireaksjoner som bidro til å øke salget, sier Krogstad. 

Fortsetter å øke takten utenlands

Active Brands har nå fått en avtale med REI i USA, en retailer i sportsbransjen som har klart seg godt i takt med endret kundeatferd.

Fra 2019 skal selskapet etablere seg med datterselskap i Tyskland, som skal betjene Bayern-området, Østerike og Sveits fra et kontor i München. 

Del artikkel: