Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Klagestorm mot QXL

Ole Martin N. Evensmo

Etter at QXL.no fikk nye nettsider, har auksjonsnettstedet mottatt en rekke klager fra misfornøyde kunder.

ANNONSE

Auksjonshuset QXL sin opprinnelige nettside var ifølge eierne lite brukervennlige for vanlige brukere og plattformens IT-system var utdatert. Nå viser det seg at relanseringen har stor misnøye blant brukerne.

– Det har vært tvingende nødvendig å investere i en helt ny IT-plattform, hvor vi har bestrebet oss på å utvikle siden i en mer kundevennlig retning, med basis i den nyeste teknologi. Til tross for planlegging og en testside, så har det oppstått uforutsette komplikasjoner i selve lanseringsfasen – som tilfelle ganske ofte er ved større webside-lansering. For oss er disse utfordringene dessverre blitt forverret av sommerferien og beklagelige kommunikasjonsmisforståelser med vår eksterne IT-leverandør, opplyser Mette Jessen, konseptsjef i Lauritz.com som eier QXL.no til E24.

Brukerne klager blant annet på at det er vanskelig å finne frem og bruke nettsidene, at selger-karakterene man har opparbeidet seg ikke lenger er synlige, feil på fakturaer og at penger kundene har hatt til gode ikke lenger er synlige på brukernes konti. QXL lover å rette de tekniske feilene så fort som mulig.

QXL ble etablert i 1999 og eies i dag av Lauritz.com som er et dansk auksjonsnettsted. De kjøpte QXL i mars 2013. Selskapet satser i Norge og Danmark.

Andre nettsteder i Norge som satser på auksjoner er blant annet Netthandelen.noBlomqvist.no, Gibud.no, Fineart.no, Auction.no og Oslo Bilauksjon.

Del artikkel: