Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Klar for sitt tredje nordiske nettmarked - følger etter i Cocopandas fotspor

Klar for sitt tredje nordiske nettmarked - følger etter i Cocopandas fotspor
Det svenske hårpleie- og skjønnhetsselskapet Lyko er klar for å åpne nettbutikk i Finland.
Foto: Lyko/pressebilde
Bjørn Skomakerstuen
bjorn@ehandel.com

Samtidig investerer de i et nytt automatlager.

ANNONSE

Lyko Group, som i fjor solgte hårpleie- og skjønnhetsprodukter for 241,6 millioner svenske kroner, er klar for å netterobre Finland, skriver Dagens Handel.

Fra før er selskapet godt etablert i Norge og Sverige; både på nett- og butikkfronten.

I løpet av andre kvartal åpner de den finske nettbutikken.


Joanna Hummel CEO Lyko

Joanna Hummel. Foto: Anna Nordlander/pressebilde

- Vi ser et potensial for å nå ut med vårt kundetilbud i Finland. Vi gjør det via en online first-strategi i et marked som har den største online-penetrasjonen i Norden innen hårpleie og skjønnhet, sier Joanna Hummel, administrerende direktør i Lyko.

Nytt automatlager

I tillegg legger de 85 millioner svenske kroner på bordet for å få på plass et nytt og automatisert lager i Vansbro i Dalarna.

Vansbro er på ingen måte verdens navle, men skal likevel håndtere alt som skal ut av varer.

I 2010 hadde det lille tettstedet registrert 2026 innbyggere.

Norsk sminkesuksess i saunaens hjemland

Cocopanda, den internasjonale lillesøsteren til Blivakker.no som hører innunder Brandsdal Group, kan skrive under på at Finland er et godt marked for skjønnhet og sminke.

For drøyt to år siden etablerte de seg i saunaens hjemland. I fjor ble de av Prisjakt kåret til «Shop of The Year» - i sterk konkurranse med blant annet XXLCDONGigantti (Elkjøp i Finland) og den finske nettgiganten Verkkokauppa.

- Det har egentlig vært et eventyr fra dag én. Vi setter rekorder nærmest daglig, både i omsetning og antall ordrer. Cocopanda i Finland er en av butikkene som vokser raskest i konsernet, sa Andreas Føreland, salgsansvarlig for Cocopanda i Finland og Tyskland, til eHandel.com i desember i fjor.

Da vi snakket med Føreland kunne han melde om at det den siste måneden hadde vært en vekst på 239 prosent hos broderfolket i øst.

Del artikkel: