Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Klarna omsatte for vel 2 milliarder kroner

Ole Martin N. Evensmo

Klarnas omsetning og lønnsomhet steg raskt i løpet av 2014. Selskapet til Sebastian Siemiatkowski omsatte for 2,2 milliarder svenske kroner.

ANNONSE

Betalingsleverandøren Klarna og de tre svenske gründerne Sebastian Siemiatkowski, Niklas Adalberth og Victor Jacobsson, har fått mye medieoppmerksomhet det siste året, blant annet for sin offensive satsing i Tyskland, Storbritannia og USA.

De ferske regnskapstallene som nå er tilgjengelige på Allabolag.se, viser en rask vekst i omsetning for det svenske selskapet. I fjor omsatte Klarna for 2,2 milliarder svenske kroner, hvilket er en økning på nesten 40 prosent fra 2013. Til tross for den offensive driften, økte selskapet også sitt overskudd fra 54 til 75 millioner svenske kroner fra 2013 til 2014.

Kanskje ikke så imponerende margin, men i vekstfasen selskapet nå er inne i, så ser det viktigste ut til å være og holde seg på plussiden, slik at selskapets eiere unngår en nyemisjon og tap av andeler i selskapet.

Selskapet ansatte vel 480 medarbeidere i løpet av 2014 og flyttet hovedkontoret til nye lokaler i Stockholm. Klarna har nå mer enn 1200 ansatte, skriver Dagens Industri.

(Foto: Klarna)

Del artikkel: