Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Knivskarp plagiatstrid kostet Plantasjen dyrt

Knivskarp plagiatstrid kostet Plantasjen dyrt
Henk Noback, administrerende direktør i Morakniv, er fornøyd med det rettslige utfallet mot Plantasjen.
Bilde: Pressebilde
Bjørn Skomakerstuen

- En seier for svensk kvalitet og kampen mot dårlige kopier, sier Morakniv-sjefen etter at Plantasjen tapte en plagiat-rettssak.

ANNONSE

Sommeren 2016 stevnet tradisjonsrike Morakniv den grønne butikkjeden Plantasjen for retten. 

Grunnen til det var en kniv som ble solgt hos Plantasjen som den svenske knivmakerprodusenten anså som en åpenbar kopi av en av deres mest kjente knivmodeller.

Dyrekjøpt erfaring

Halvannet år senere er prosessen avsluttet til fordel for Morakniv.

Plantasjen må betale 200 000 kroner i erstatning - i tillegg til at samtlige gjenværende knvier må destrueres. Skulle lignende knvier dukke opp igjen i Plantasjens butikker, er det åpning for ytterligere erstatningsplikt på 500 000 kroner, skriver Morakniv i en pressemelding.

Sterke preventive signaler

- Vi er selvsagt utrolig glad for utfallet av saken. Ikke bare for vår egen skyld, men også fordi denne avgjørelsen sender sterke signaler ut i markedet om at det ikke lønner seg å produsere og distribuere kopier. Et annet element er kvaliteten på knivene som ble kopiert og solgt. Kopiene kan i verste fall utgjøre en fare for kunder som tror de kjøper en svenskprodusert kniv av god god kvalitet. Vi anser resultatet av prosessen som en seier for svensk kvalitet og kampen mot dårlige kopier, sier Henk Noback, administrerende direktør i Morakniv.

Morakniv har produsert kniver i Mora siden 1891.

Del artikkel: