Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Kolonial.no ble truet av nettavis

Rema 1000 kjøper seg inn i Kolonial.no
Kutt av reklame førte til feide mellom nettbutikken Kolonial.no og livsstilsnettstedet Xstra.no.
Bilde: Larsen, Håkon Mosvold
therese.karlsrud.haugen

Skal ha fått truende telefon fra livstilsmagasinet Xstra.no etter å ha kuttet annonser hos dem.

ANNONSE

Etter at annonser fra Kolonial.no skal ha dukket opp hos det Resett-eide livstilsnettsmagasinet Xstra.no mot nettmatbutikkens eget ønske, hevder nå Kolonial å ha blitt truet over telefon av nettavisen. Det opplyser E24. 

Kolonial var ikke klar over annonsene før de fikk inn et tips tirsdag denne uken, og reserverte seg deretter mot annonser hos nettstedet.

- Vi fjernet Xstra fra vårt annonsenettverk, ettersom de har et verdigrunnlag som ikke er på linje med vårt, sier kommunikasjonsdirektør Louise Fuchs, som uttaler seg på vegne av Kolonial.no, til E24.

Oppfordret til Kolonial-boikott

Senere skal nettbutikken ha mottatt det de omtaler som en truende telefon fra en journalist hos nettstedet om at de "krenket meningsmangfold ved å fjerne dem." 

- Jeg opplevde journalisten som sint og med en truende tone, og han stilte spørsmål som om vi hadde hjerne og hvorfor vi ikke brukte den, sier Fuchs. 

Før oppringningen skal en annen en journalist fra Resett ha oppfordet til boikott av Kolonial i en Twitter-melding, som nå er slettet. Kolonial-sjef Karl Munthe-Kaas skal også ha gått ut på Twitter etter hendelsen og kalt det for en "interessant innsalgsteknikk". 

Resett skal selv ha blitt boikottet av flere norske bedrifter tidligere, på grunn av beskyldninger om brudd på Vær Varsom-plakaten og spekulasjoner rundt sitt politiske ståsted.

Del artikkel: