Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Kolonihagen slutter med matkasser

Kolonihagen slutter med matkasser
SLUTT ETTER 12 år: Kolonihagen.no avvikler sin satsing på matkasser og konsentrerer seg om virksomhetens øvrige satsingsområder.
Montasje: Yayimages / skjermbilde fra Kolonihagen.no
therese.karlsrud.haugen

Kolonihagen gir slipp på matkassene, vil heller fokusere på videreutvikling av varene sine hos Rema 1000.

ANNONSE

Kolonihagen var lenge et friskt pust i matmarkedet, og har levert økologiske matkasser på døra i hele 12 år. I følge en e-post sendt ut til samtlige Kolonihage-kunder er det nå slutt på matkassene. 

Først ut med hjemlevering

Da selskapet startet i 2004 var markedet for matkasser svært umodent, og Kolonihagen var de første som startet med hjemlevering. 

- Det var nesten umulig å få tak i bærekraftig etisk mat, og Kolonihagen etablerte en ny kanal – hjemlevering. Et helt nødvendig verktøy den gangen, og det over ti år før Kolonial.no, Adams matkasse og Godt levert, sier daglig leder Kristina Finne i Kolonihagen, til Dagbladet. 

- Satser på det vi er best på

I 2016 ble selskapet kjøpt opp av Rema 1000, og planen er per dags dato å fortsette og utvikle produkter hos dem.

- Vi har tatt et valg om å fokusere på kjerne - gjøre mer av det vi er best på, og det er mat, smak, innovasjon, økologi og bærekraft, sier Finne.

Etter at konkurrentene Adamsmatkasser.no og Godtlevert.no har slått seg sammen har markedet for matkasser klappet litt sammen, og det kan tenkes at det er derfor Kolonihagen har valgt å legge fra seg sine kasser. 

- Vi må gjøre tilsvarende mindre på distribusjon, innkjøp og teknologi. Derfor avvikler Kolonihagen matkassene og bruker denne matkompetansen fullt og helt inn på utvikling av produkter for salg i REMA 1000-systemet. 

Del artikkel: