Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Komplett åpner nettbutikk i Finland - satser først på «core business»

Komplett åpner nettbutikk i Finland - satser først på «core business»
Konsernsjef Ole Vinje i Komplett Group åpner nettbutikk i Finland.
Bilde: Bjørn Skomakerstuen
Kristin Andersson

Komplett tar ytterligere grep om det nordiske nettmarkedet.

ANNONSE

 

Komplett har med nettbutikkåpningen i Finland klare ambisjoner om å utvikle posisjonen som Nordens ledende netthandelsaktør, skriver selskapet i en pressemelding.
 
- Finland er et nytt, spennende marked for oss å vokse i, sier Live Haukvik, daglig leder for Kompletts nettbutikker i Norden.

Data og gaming i første rekke

- Vi vet at det finske netthandelsmarkedet preges av tøff konkurranse. Vi skal være relevante for kundene og gi trygghet i alle deler av handelen. Hovedfokus i første fase vil være datautstyr, Komplett PC og gaming, men hele vårt store, lagerførte produktutvalg vil være tilgjengelig for det finske publikummet.

Litt annerledes sammenskrudd

Finland skiller seg noe fra resten av Norden når det gjelder netthandel. Nesten halvparten av netthandelen skjer fra utlandet.

Nærmere 50 prosent av Finlands befolkning handler på nett hver måned. 

- Finland er et mulighetsrom for oss. Noe av årsaken til at mye av netthandelen skjer utenfor Finlands egne grenser, har sin forklaring i at en del interessante produkter ikke finnes i lokale nettbutikker, sier Haukvik.

Markedsplass på vent

- Vi utvikler nå Komplett til å være en markedsplass hvor eksterne partnere kan selge sine produkter på vår plattform. I fase en vil ikke dette være tilgjengelig i Finland, men planen er å rulle ut markedsplassen så fort vi har etablert Komplett som en merkevare og fått en kritisk kundemasse i det finske markedet. Da vil Komplett være stedet hvor kundene kan handle det meste fra A til Å, avslutter Haukvik.

Knallhard konkurranse

Men Komplett kommer ikke til dekket bord.

De skal bryne seg på Finlands største nettbutikk.

Elektro-giganten Verkkokauppa, som i omsatte for 199 millioner euro fra januar til juni i år blir en munnfull for Vinje & Co.

Verkkokauppa, som ble grunnlagt i Helsingfors i 1992, er i dag Finlands største nettbutikk. I tillegg til nettbutikk har selskapet fire fysiske butikker. 

I Jätkäsaari i den finske hovedstaden har konsernet en megastore på 35 000 kvadratmeter som har en kiosk som holder åpent 24 timer i døgnet.

Del artikkel: