Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Komplett-eide Webhallen tapte 40 millioner kroner

Komplett-eide Webhallen tapte 40 millioner kroner
Foto: eHandel.com
Ole Martin N. Evensmo
olemartin@netthandel.no

Den Komplett-eide kjeden Webhallen har ekspandert raskt de siste årene, men nye regnskapstall viser at nå har veksten stoppet opp og selskapet taper enorme summer Den nye kjedesjefen varsler at heller ikke 2018 blir noe gullår.

ANNONSE

Webhallen har i lang tid blitt regnet som en av Nordens fremste omnichannel-konsepter. Salgsveksten har også vært formidabel for selskapet som norske Komplett Group kjøpte fra britiske Dixons i 2013.

Mye av veksten skyldtes raskt vekst på nett og nye butikkåpninger. Selskapet er nå etablert i både Sverige, Danmark og Finland, men foreløpig ikke i Norge.

Nå synes solskinnsdagene å være over, i alle fall i denne omgang for Webhallen som i stor grad selger elektronikk, dataspill og datautstyr. Ferske tall viser at selskapet i fjor "kun" økte omsetningen med 4,4 prosent fra 1,793 milliarder svenske kroner i 2016 til 1,872 milliarder kroner i 2017.

I mars sluttet Wilhelm Sporrong som sjef etter 14 år i selskapet. Angivelig fordi han og eierne hadde ulikt syn på veien videre for Webhallen.

Som erstatter satte Komplett inn Atle Sjursen. Han var tidligere daglig leder Marked.no som ble lagt ned få uker tidligere. Sjursen har nå åpenbart fått en ny tøff utfordring av sine arbeidsgiver. 

– Omsetningsutviklingen har gått tregere enn forventet, sier Atle Sjursen til Market.se. Han antyder overfor det svenske nettstedet at Webhallen først vil se "positive effekter i 2019."

I fjor gikk selskapet 40,2 millioner svenske kroner i minus, mot 4,5 millioner kroner i minus året før. Driftsresultatet ble ifølge Market.se blant annet belastet med seks millioner kroner i engangskostnader relatert til steninging av butikk, pågående tvister, samt investeringer i økt lager- og kontorareal.

 

Del artikkel: