Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Komplett felles for villedende reklame igjen

Komplett felles for villedende reklame igjen
Komplett.se ble felt for villedende reklame på bakgrunn av løgnaktig bannerannonse.
Foto: Komplett Group
Julius Gunnilstam
julius@netthandel.no

Komplett.se mener det ble gjort en korrekturfeil.

ANNONSE

I desember i fjor viste det seg at Komplett ble felt av den svenske Reklameombudsmannen (RO) for sitt tilbud om "prismatching", fordi det kom utydelig frem at det var et gavekort, og ikke penger som ble tilbudt. Komplett ble på bakgrunn av dette felt for villedende reklame.

Nå skal Komplett Sverige ha havnet i trøbbel igjen, på grunn av en bannerannonse hos den svenske avisen Expressen.se, meddeler vår søsternettside Ehandel.se.

Løgnaktig bannerannonse

Årsaken er at selskapet har tilbudt et nettbrett fra Samsung til 1490 svenske kroner, en nedsatt pris fra opprinnelige 2490 kroner i bannerannonsen. Prisen skal imidlertid ikke ha samsvart med det som stod oppført i nettbutikken. 

- I annonsen står det at Samsung Galaxy A koster 1490 kroner. Klikker man på annonsen og kommer til hjemmesiden angis prisen til å være 1690 kroner. En åpenbar løgn å skrive at den koster 1490, og på den måten få mennesker til å klikke seg videre til butikken, skal varsleren ha sagt til RO. 

Feil ved korrekturlesing

Problemet skal ha vært åpenbart, fordi annonsen skal ha vist en annen pris enn nettbutikken selv.  

Komplett mener på sin side at det må ha skjedd en feil ved korrekturlesingen hos annonsøren. Annonsen skal ha ligget ute i to dager før feilen ble oppdaget. 

- I følge annonsøren er det ikke i deres interesse å villede kundene, og i dette tilfelle var feilen på grunn av den menneskelige faktoren, skriver RO, i følge Ehandel.se.

Del artikkel: