Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Konkurransen om Halloween-kundene øker

Konkurransen om Halloween-kundene øker
Medarbeidere i Teknikmagasinet, utkledd i et lite utvalg fra årets Halloween-sortiment.
therese.karlsrud.haugen

I år planlegger nordmenn å bruke 1,2 milliarder kroner på Halloween, og Teknikmagasinet er en av de som merker at flere aktører har slengt seg på trenden.

ANNONSE

En fersk undersøkelse viser at pengebruken på Halloween i Norge har firedoblet seg de siste tre årene, og at vi til sammen planlegger å bruke 1,2 milliarder kroner i forbindelse med denne feiringen i år.

Det kommer frem av YouGov, som har gjennomført en undersøkelse for Danske Bank om nordmenns følelser rundt Halloween. Denne viser at de som feirer høytiden ofte drar den ganske langt.

LES OGSÅ: Slik forbereder disse tre nettbutikkene seg til Halloween-salget

Over 1000 kroner per nordmann

Det er kun 24 prosent som svarer at de feirer dagen, men blant disse skal hver nordmann bruke 1333 kroner i gjennomsnitt på alt fra godteri til kostymer og effekter. 

- Dette er et bilde på at de som feirer Halloween er skikkelig glad i markeringen. Det kan være småbarnsfamilier som slår på stortromma og kjøper gresskar, kostymer og lager en morsom greie ut av det, eller det kan være for eksempel studenter eller andre voksne som tar den helt ut på Halloween-fest, sier forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand, i en pressemelding. 

Butikker som selger Halloween-utstyr har dermed store muligheter for å dra inn noen ekstra kroner i denne perioden, og nylig kunne vi blant annet skrive om nettbutikken Partykungen (Partyking i Norge) som solgte Halloween-utstyr for nærmere 2 millioner svenske kroner på én dag

Dagligvarehandelen tar opp kampen

Andre butikker som lenge har feiret Halloween er Tekstilmagasinet, som nå merker at konkurransen om Halloween-kundene øker.

- Vi på Teknikmagasinet har solgt kostymer og Halloween-dingser i mange år. Vi ser at konkurransen har økt ved at flere forhandlere selger Halloween-artikler, spesielt innen dagligvarehandelen, sier Marie Segerberg, netthandelssjef i Teknikmagasinet, til Ehandel.

Deres største målgruppe er ungdommer, og en tydelig trend blant disse er at de i år handler mer små men utvalgte Halloween-detaljer. Spesielt skal ting som lyser være ekstra populært i 2019, og flere masker, kostymer og LED-lys er helt utsolgt. 

- Vi har valgt å fokusere vårt Halloween-sortiment på det vår primære målgruppe etterspør og som man ikke finner hos alle andre - litt kulere tilbehør, LED-masker og drakter, latex-sår som er lette å påføre og såklart fargede linser i ulike varianter.

- Svakere interesse for kostymer

Også hos nettbutikken Coolstuff er det hektiske dager, både i form av farsdagsgaver, julekalendere og Halloween, selv om det er noe svakere interesse for kostymer i år. 

- Når det gjelder Halloween så opplever vi et svakere interesse for kostymer i år enn i fjor, men at det fortsatt er mange som kjøper sminke og annet tilbehør. Våre bestselgere er som i fjor - Piggyback-kostymer samt oppblåsbare kostymer, sier Karoline Magnussen, Norgessjef i Coolstuff.no.

Del artikkel: