Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Kraftfull ekspansjon av norskeid elektro-kjede: Vokser med 27 butikker

Experts lillebror omsatte for milliardbeløp
(
Foto: Power/Expert
Netthandel

Tyske Media Mark gir angivelig slipp på Sverige og lar norskeide Power overta der de slapp.

ANNONSE

Den tyske elektrokjempen Media Markt gir opp Sverige. Inn kommer kjeden Power, som er eid av norske Expert, og overtar de 27 butikkene som tyskerne oppgir, skriver Market.se.

Det svenske nyhetsnettstedet skriver at de har jobbet intenst den siste uken med å få hull på boblen, men at både Media Markt og Expert ikke ønsker å kommentere noe som helst i sakens anledning.

Men ifølge sikre kilder som Market.se refererer til så skal kontrakten om overtakelse være signert, og at det bare er et tidsspørsmål før det offentliggjøres at tyskerne trekker seg ut av Sverige og lar Norge overta.

LES OGSÅ: Experts lillebror omsatte for milliardbeløp

Oppkomling gjør det bra

Power startet som en nettbutikk i 2015.

I dag har Power 5 butikker i Danmark og ytterligere 7 åpnes i 2017. Også i Finland satses det hardt med netthandel og butikker. Med sine store varehus og aggressive priser fremstår Power som en tydelig konkurrent til Elkjøps danske og finske søsterkjeder Elgiganten og Gigantti.

I 2016 omsatte Power for over 1 milliard danske kroner, skriver Dansk Erhverv.

Totalt har elektronikkjeden 720 ansatte. De forventer at arbeidsstokken ved utgangen av 2017 passerer 1000 og at antaller øker til 1600 ved utgangen av 2018.

Litt som Lidl i Norge

Det kan høres enkelt ut som storaktør og innta et nytt marked.

Matvarekjempen Lidls forsøk på etablering i Norge viste at så ikke er tilfelle. Det samme kan sies om Media Marks inntog i Sverige i 2006.

Konkurransen var tøffere enn forventet, og selskapet har levert enorme minusresulateter i løpet av årene i Sverige. Market.se skriver at det skal være snakk om et samlet tap på tre milliarder svenske kroner.

Den tyske detaljhandels-kjempen Metro Group er hovedeier av Media Markt.

Del artikkel: