Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Kraftig økning i levering mellom privatpersoner

Kraftig økning i levering mellom privatpersoner
Anders Lunde Angen, daglig leder i Helthjem.
Foto: Helthjem
therese.karlsrud.haugen

Ny tjeneste mellom Finn.no og Helthjem skal gjøre denne typen levering enda enklere.

ANNONSE

I takt med at netthandelen og forventningene våre til raskere levering, hjemlevering og levering til og med i helger blir sterkere, merker også logistikkselskapene en kraftig vekst og norske Helthjem rapporterer nå en økning på 250 prosent i juni sammenlignet med samme måned i fjor. Dette er for pakker sendt fra nettbutikker til forbrukere.

Får inn 60 nye nettbutikker

I dag leverer Helthjem pakker for rundt 300 små og store nettbutikker, og helthjem nettverket har mellom 500.000 og 750.000 pakkeleveringer i måneden. Snart får de også inn en hel del nye kunder.  

- Hittil i 2019 har vi 40 nye større nettbutikker, herunder GetInspired, Sportamore, Floyd, Hekta på tur, Lyko og Loco med flere. Det er også rundt 20 andre spennende kunder som er signert og på vei inn, men som er konfidensielt inntil de live og på lufta, sier Anders Lunde Angen, daglig leder i Helthjem, til Ehandel.com.

Etter at konkurrenten Bring justerte opp prisene for sine logistikktjenester 1.juli skal også pågangen ha vært noe større hos Helthjem.

- Jeg synes ikke økningen er unaturlig. Det er ingen i transportnæringen som har veldig høye marginer, så jeg tror at alle må passe på å ha en sunn drift. Som vi merker hver gang prisene justeres har henvendelsene hos oss også økt. Utfordringen for nettbutikker med en slik økning er at det gjerne er de små og mellomstore som blir rammet, sier Anders Lunde Angen.

- En barriere for handel er avstand

En annen trend som viser en kraftig økning innen logistikkbransjen er levering mellom privatpersoner, som for helthjem skal ha vokst med 3000 prosent i juni sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. 

Helthjem leverer mellom privatpersoner (C2C) gjennom Megtildeg, Bookis og Finn Levert. Finn levert er en ny tjeneste på Finn torget som skal gjøre det smidig og enkelt for brukerne å sende leveranser utenfor sin egen kommune.

- Vi som forbrukere har mer fokus på bærekraft og miljø, hvor vi ser at C2C handel via Finn, Facebook, Tise, Bookis og andre markedsplasser vokser. En barriere for brukthandel er avstand. Vår C2C-løsning tar ned barrierer for å sende, da løsningen er superenkel. Alt en trenger er en mobil for å bestille en hentekode og en penn for å skrive denne ute på pakka. At det gir resultater ser vi gjennom at for eksempel 8 av 10 av Finns fraktordre er leveringer fra en kommune til en annen.

Del artikkel: