Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Kraftig vekst for sportskjempe, men underskuddene fortsetter

Ole Martin N. Evensmo

Børsnoterte Sportamore har offentliggjort resultatet for 2014. Regnskapet viser kraftig vekst i omsetning for gründerne Joakim Friedman (t.v) og Johan Ryding, men veksten koster flesk.

ANNONSE

Sportamore omsatte sportsutstyr i 2014 for 369,8 millioner svenske kroner i Norden, hvilket er en vekst på 35 prosent  sammenliknet med 2013.

- Desember ble den største måneden i Sportamores historie med tre millioner besøk og over 90 000 sendte bestillinger. At vi på disse nivåene opprettholdt vår høye servicenivå, vi ser på som et fint bevis på vår logistikkapasitet og at vi er godt posisjonert for fremtidig vekst, sier konsernsjef Johan Ryding i en børsmelding.

Veksten har dog ikke vært gratis. Sportamore endte med et negativt driftsresultat på 13,2 millioner svenske kroner. Ryding er dog ikke bekymret for at selskapene fortsatt sliter med røde tall og forklarer underskuddet med høyt servicenivå og mye tv-annonsering i hele Norden, særlig i årets siste kvartal.

- Vårt mål om å levere den beste servicen i markedet og ta vare på våre nye og eksisterende kunder på best mulig måte har fortsatt og 33% av vår totale kundebase kom tilbake igjen i løpet av perioden allerede innen 90 dager etter forrige transaksjon for å gjøre sitt neste kjøp. Vi ser dette som en klar bekreftelse på at vår serviceorientert forretningsmodell er verdsatt av våre kunder, og bidra til vår inntjening.

Les hele Sportamore-rapporten for Q4 2014 og hele 2014 (pdf-fil)

(Foto: Sportamore)

Del artikkel: