Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Krisehøst har gjort stygge innhugg i pengebeholdningen til Brødboksen.no

Krisehøst har gjort stygge innhugg i pengebeholdningen til Brødboksen.no
Brødboksen-gründer Arnulf Refsnes smiler nok ikke like mye nå som da dette bildet ble tatt for et drøyt år siden.
Fredrik Myhre/Brødboksen.no/pressebilde
Bjørn Skomakerstuen

Operasjonelle problemer i høst har nærmest tømt Brødboksen for penger. Nå ser gründer Arnulf Refsnes etter en industriell eier.

ANNONSE

I september hentet den nettbaserte matleveringstjenesten til Arnulf Refsnes inn 35 millioner kroner i en rettet emisjon for å gasse på videre i en periode preget av høy vekst og lav lønnssomhet, skriver Dagens Næringsliv.

Koster å vokse uten lønnsomhet

Det skjedde bare måneder etter at selskapet i juni hentet inn 25 millioner kroner.

Nå er krigskassen igjen i ferd med å gå tom, og selskapet er på utkikk etter en industriell investor som kan være med å dra lasset videre.

Overfor avisen legger ikke Brødboksen-gründeren skjul på at de siste månedene har vært tøffe og preget av mye som ikke har virket som det skulle.

Operasjonelle skjær i sjøen

- Dessverre har vi hatt store operasjonelle problemer i høst. Mange kunder er blitt rammet av dette og vi er veldig lei oss for at folk ikke har fått varene de har bestilt til riktig tid, sier Refsnes til DN.

Her er noe av det de har slitt med i høst:

  • Innkjøringsproblemer i forbindelse med store forandringer i distribusjonssytemet medførte mange leveringsfeil.
  • Et egetutviklet IT-system for lager og distribusjon, som ble bygd i hui og hast ifølge Refsnes, har gitt ham mange nye grå hår.

Ifølge ham selv måtte de tråkke hardt på bremsen da problemene formelig tårnet seg opp i høst.

Han tror en beregnet vekst på 1000 prosent ble til 800.

Lavere omsetning enn forventet

I år ligger selskapet an til en omsetning på 112 millioner kroner - nesten 40 millioner kroner mindre enn hva som var forespeilet i mai i år.

Han sier at de fleste problemene nå er løst og at selskapet nå opplever tilnærmet null forsinkelser i leveransene og en feilleveringsrate på godt under én prosent.

Jakter på en industriell eier

Summen av høstens hendelser har gjort Refsnes klar over at de er avhengig av å få inn en industriell partner, da selskapets finanser har fått kraftig juling.

- Vi har tatt direkte kontakt med en rekke industrielle investorer, og har den siste uken vært i forhandlinger med enkelte av disse, sier Refsnes, som ikke ønsker å si noe til avisen om hvor stort finansieringsbehovet er.

 

Del artikkel: