Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Kristiansand-selskap selger hagestuer for over 60 millioner kroner på nett

Kristiansand-selskap selger hagestuer for over 60 millioner kroner på nett
Grønt Fokus i Kristiansand har solgt hagestuer, uterom og drivhus siden 1992. Mer enn 50 prosent av omsetningen på 120 millioner kroner kommer via nett.
Bilde: Pressebilde
Bjørn Skomakerstuen

Over 50 prosent av salget av hagestuer, vinterhager og drivhus skjer via nett.

ANNONSE

Mens NRK har Oddgeir Bruaset og program-tittelen «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu», kan Grønt Fokus nesten få tittelen «Det ingen skulle tru var mogleg å selja på nett».

Men det gjør de altså.

Voldsom vekst

Fra 2013 til 2016 har selskapet opplevd en vekst på nærmere 500 prosent i salget av hagestuer, og nett har overtatt som den største og viktgste salgskanalen.

Det Kristiansand-baserte selskapet, som eies av den svenske byggevaregiganten Byggmax Group, omsatte i fjor for litt i overkant av 120 millioner kroner.

Mer enn halvparten av dette sto nettsalget for.

Omnikanal-spiller

Men tross nettbonanza er fysiske butikker også en del av strategien.

- Vi opplever vekst innenfor alle områder av vår virksomhet, og tilstrømningen av nye kunder er stor over hele Norge. Ved å være til stede med både nettbutikk og fysiske butikker gjør vi det enkelt for kundene å kjøpe våre produkter. Vi tror at veksten skyldes to ting: Den ene er at vårt tilbud er konkurransedyktig med høy kvalitet til rimelige priser, og den andre er at nordmenn har oppdaget fordelen med å nyte lyset lengre. Denne kombinasjonen er en kostnadseffektiv investering og attraktiv utvidelse av hjemmet, sier daglig leder Beiron Palm i Grønt Fokus i en pressemelding.

Snudd litt på hodet

Vanligvis er nettet stedet hvor kundene gjør research før de kan ende opp i en fysisk butikk for å fullføre kjøpet.

Hos Grønt Fokus er rollene mellom nettbutikk vs fysisk butikk dreid litt på hodet.

Med målsettingen om å gjør det enklere for kundene å bli inspirert av ulike hagestuemodeller, samt å kunne sammenligne kvaliteten på produktene, har Grønt Fokus i løpet av de siste tre årene åpnet butikker på Alnabru i Oslo - samt i Os utenfor Bergen og i Sandnes i Stavanger-regionen.

Her kan kundene spasere i hagelignende omgivelser og se hagestuer og drivhus i sitt rette element, før de går hjem, setter seg i sofaen, trykker på kjøpsknappen på nett - og venter på å få varene hjemkjørt.

Svenske eiere

Grønt Fokus inngår i Skånska Byggvaror som er ledende innenfor det samme markedssegmentet i Sverige.

Skånska Byggvaror ble kjøpt av Byggmax Group i 2015.

Byggmax Group er notert på Stockholmsbørsen.

Del artikkel: