Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Kun ett «norsk» innslag på listen over Sveriges mest populære nettbutikker

Kun ett «norsk» innslag på listen over Sveriges mest populære nettbutikker
Bilde: Einar Ryvarden / eHandel.com
Ole Martin N. Evensmo

CDON er Sveriges mest populære nettbutikk, viser fersk undersøkelse. Kun et selskap med norsk tilhørighet er å finne på listen.

ANNONSE

Betalingsleverandøren Dibs har sammen med YouGov spurt 1013 menn og kvinner "i hvilken svensk eller utenlandsk nettbutikk gjorde du ditt siste kjøp?".

Svaret viser at svenske CDON.com er den mest populære nettbutikken i Sverige.

– Selv om svenske nettbutikker dominerer listen så er det utenlandske innslaget markant og viser hvor globalisert våre innkjøpsmönster har blitt med nerthandel. I våre undersøkelser fremkommer det at fire av ti svensker har netthandlet fra utlandet, hvilket er en utvikling som bare kommer til å gå fortere − ikke minst om Amazon kommer til Sverige, sier Patrik Müller, netthandelsekspertt hos Dibs i en pressemelding.

Apotea er nummer to

Mens norske nettapotek fortsatt synes å slite med lavt salg, ser svenskene virkelig ut til å trykke nettapotekene til sitt bryst. I alle fall Apotea.se som havner på andreplass på listen.

Da vi i eHandel.com gjennomførte en mer eller mindre identisk måling i fjor, var det Apotea som toppet listen foran CDON. Nå har de to aktørene altså byttet plass. 

Ikke overraskende er også Zalando høyt oppe med en tredjeplass, mens den amerikanskeide markedsplassen Wish innehar plass nummer fire på listen.

- Selv om treeren Zalando kommer foran H&M på listen, så er H&Ms femteplats en fjær i hatten med tanke på kritikken som de har fått for sin netthandel. Og ikke minst så rart egentlig, med tanke på at omkring hvert femte kjøp på H&M i Sverige nå kommer fra nettbutikken, påpeker Dibs.

Også Elkjøps søsterkjede, Elgiganten er å finne på topplisten. Med sine britiske eiere og gigantlager i Sverige er Elgiganten selvsagt ikke noe norsk selskap, men det nærmeste vi kommer. Norskeide Komplett.se og Webhallen, begge eid av Komplett Group, er dessverre ikke å finne blant de ti største. Men her gjelder det å huske at denne undersøkelsen fokuserer på antall kjøp og ikke omsetning per kjøp. Det gir elektronikkbutikkene med høye snittordrekjøp en ulempe i kampen om de gjeveste plassenen.

Her er hele listen over Sveriges 10 mest populære nettbutikker:

  1. CDON
  2. Apotea
  3. Zalando
  4. Wish
  5. H&M
  6. Adlibris
  7. Fyndiq
  8. Bokus
  9. Ebay
  10. Elgiganten

Del artikkel: