Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Kundeflukt for Spotify i Norge

Digitaliseringen av musikkbransjen fortsetter - 83 prosent havner hos Spotify & co
Foto: Yayimages
Bjørn Skomakerstuen

År med vekst har snudd. Norske lyttere legger igjen mindre penger enn før.

ANNONSE

Men tross færre kunder så brukte vi likevel 803,6 millioner kroner på Spotify-lyd i fjor, skriver Finansavisen.

Fjoråret viser for første gang på seks år en nedgang i antall kunder og inntekter for den svenske strømmetjenesten i Norge. I 2015 ble det solgt lyd for 819,2 millioner kroner.

I styreberetningen til åreregnskapet står det at nedgangen i inntektene i fjor hovedsaklig skyldes en nedgang i antallet abonnenter og endret prisstruktur i konsernet.

Færre gratispassasjerer

Finansavisen viser til at det med stor sannsynlighet er færre gratislyttere nå enn før.

For Spotify tilbyr nemlig gratis lytting, men da må lytterne leve med små reklamesnutter som med jevne mellomrom avbryter musikkopplevelsen. Gratismusikken er også av dårligere kvalitet enn det som leveres til de som er villige til å betale for et abonnement.

Gratisabonnementet fratar deg også muligheten for å laste ned musikk på telefon, nettbrett eller en datamaskin.

Flere lyttere på samme abonnement

Mye tyder også på at strømmepakkene som selges benyttes av flere personer nå enn tidligere. Det betyr i praksis flere lyttere på færre abonnement. Og slikt blir det ikke god butikk av for selskapet som samtidig merker en svikt i reklameinntektene.

Avisen skriver at det ble solgt Spotify-reklame for 14,5 millioner kroner i Norge i fjor. Dette utgjorde 1,9 prosent av de totale inntektene i Norge.

Lite igjen for mye

Overskuddet før skatt var i både 2015 og i fjor på rundt en halv million kroner.

Pengene som kommer inn sendes videre til Spotify i Storbritannia, hvor inntektene fra en rekke land så kanaliseres videre.

Totalt i Norge i fjor ble 580 millioner kroner fra ulike strømmetjenester fordelt mellom plateselskaper og artister i Norge - en vekst på 14,3 prosent fra året før.

Del artikkel: