Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

- Kunden blir stadig mindre lojal mot fysiske butikker

Ole Martin N. Evensmo

Nye tall viser at veksten på nett fortsetter. Kundene er i ferd med å bli mer lojale mot nettbutikkene enn de fysiske butikkene, advarer retailekspert.

ANNONSE

Ferske tall fra Hovedorganisasjonen Virke viser at nordmenn handlet varer for 6,6 milliarder kroner i løpet av 2. kvartal 2015, en økning på hele 15,5 prosent fra samme periode i fjor.

- Den høye veksten understreker den klare trenden vi ser, med at kunden blir stadig mindre lojal mot fysiske butikker, sier Johanne Kjuus, fagsjef handel i Virke i en pressemelding.

Kjuus forteller at mange bransjer har gått fra organisk vekst, til en situasjon hvor man istedenfor kjemper om markedsandeler.

- Norske butikker opplever et stort press som følge av at nå stadig mer av butikkhandelen flyttes over på nett. Kundene er mer kravstore enn tidligere, og nye netthandelsaktører etablerer seg i markedet samtidig som vi ser at flere butikkjeder etablerer nettbutikk. Kunder handler der deres behov blir best ivaretatt,  og akkurat nå er kunden i ferd med å bli mer lojal mot netthandelsbutikken, enn den fysiske butikken.

(Foto: Virke)

Del artikkel: