Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Kunder raser etter teknisk glipp

Ole Martin N. Evensmo
olemartin@netthandel.no

Platekompaniet skulle rydde lageret for blant annet videospill og annonserte stort lagersalg. På grunn av en teknisk feil på nettsiden gikk ikke salget helt som planlagt.

ANNONSE

- På denne type salg vil vi ikke kunne fortsette å tilby samme pris når varen går tom. Grunnet teknisk svikt ble dessverre ikke lagertallene oppdatert i løpet av helga, og dermed oversolgte vi varene, sier nettbutikk-sjef Monica Sand i Platekompaniet til Dinside.

Det betyr at kundene bestilte varer som stod oppgitt som tilgjengelige i nettbutikken, men som i realiteten var utsolgt. Feilen ble først oppdaget mandag morgen. I etterkant av salget fikk kundene en e-post med beskjed om at deres ordre var kansellert.

Sand i Platekompaniet vil ikke svare på hvor mange kundeklager de har fått, men de innrømmer at det er mange.

Noen erstatning til kundene er ikke aktuelt, sier Platekompaniet da man har opplyst om at tilbudet gjaldt så lenge lageret varte. Dette er Forbrukerrådet uenige i. I en kommentar til Dinside.no påpeker de at en avtale er å anse som bindende og derfor bør betale mellomlegget mellom prisen kundene trodde de skulle betale, og prisen de senere må betale i en annen butikk for å faktisk få varen. De innrømmer dog at "i dagens marked er det stadig salg av denne typen, slik at du neppe vil ha rett på erstatning".

Dinside.no har også tidligere skrevet en rekke artikler om forbrukernes rettigheter med feil. Les for eksempel om hvordan feilprisingen til MPX kostet nettbutikken store summer.

Les også vår egen sak om klagestorm mot nettpirater.

Del artikkel: