Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Kutter ut sine fysiske butikker: - Det er netthandel vi er gode på

Slik erobret Onepiece verden
Foto: Onepiece
Ole Martin N. Evensmo

De norske nettgründerne har tjent millioner av kroner på Onepiece, men nå sliter selskapet med lønnsomheten. Selskapet dropper nå egne butikker i et forsøk på å endre utviklingen.

ANNONSE

Det norske klesmerke Onepiece har vært en suksess uten sidestykke både i inn- og utland, men i fjor gikk det tilbake for første gang.

Selskapet endte opp med et resultat før skatt på minus 10,6 millioner kroner, av en omsetning på 96,2 millioner kroner. Til sammenlikning omsatte selskapet i 2016 for 126,4 millioner kroner med et overskudd på 13,6 millioner kroner.

Selskapet tar nå affære og avvikler sine egeneide fysiske butikker. 

I år regner Onepiece med at 90 prosent av salget vil komme fra netthandel og slik regner Prydz med at det også vil være i årene fremover.

Onepiece

Onepice eies av de tre gründerne gjennom sine respektive investeringsselskaper. Største eier Thomas Adams som eier 35,20 prosent via sitt investerigsselskap Tma Gruppen AS. De to andre aksjonærene Henrik Nørstrud (Tinden Holding AS) og Knut Gresvig (Gresvig Invest AS) eier 25,94 prosent hver.

– Onepiece er en suksess som er bygget på netthandel, og det er dét vi er gode på, så per april i år har vi ikke lenger egeneide butikker. Vi har fortsatt distributører og agenter som driver vellykkede Onepiece-butikker rundt omkring i verden, men fysisk retail krever lokalkunnskap og lokal tilstedeværelse, så i vår størrelse er ikke dette noe vi skal drive med selv, sier daglig leder Martin Prydz til DN.

Ifølge Prydz har de nå kuttet kostnader, men de forventer underskudd også i 2018. Nedbemanning skal foreløpig ikke være aktuelt.

– Det er særlig to ting som har kostet: Satsingen på det å være et fullkolleksjons klesmerke og satsingen på fysisk retail. Fra å være et rendyrket produktbrand og verdensledende jumpsuit-produsent, ble kolleksjonene utvidet til å inneholde alt fra undertøy til tights, til regnjakker og solbriller. Som et jumpsuit-brand har Onepiece gjennom ti år nærmest vært monopolist i et selvskapt marked, men som et fullskala klesmerke er konkurransesituasjonen en helt annen. Det vises også i regnskapet, sier Martin Prydz.

Del artikkel: