Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Lager badedrakter av gamle fiskegarn

Netthandel

En del av ammeklær-butikken Boobs materialer er pensjonerte travere fra fiskebankene.

ANNONSE

Tro det eller ei, men flere produkter - som blant annet badedrakten du ser bilde av over her - er laget av gamle, kasserte fiskegarn.

Ideen til Boobdesign.com ble unnfanget en kald, blåsende høstdag i 1999 da Mia Seipel så på når hennes søster ammet sin nyfødte baby i en park i Stockholm - med utildekket hud i den iskalde vinden. Der og da besluttet Mia at alle mødre fortjente profesjonelt utstyr, akkurat som andre superhelter.

Løsningen ble de patenterte ammeklærne til Boob, i dag en favoritt blant mange mødre over hele verden. Og det var bare begynnelsen. I dag lager de mamma-klær til alle stadier av graviditeten, med sin smarte dobbeltfunksjon ved amming.

Som den ovenfornevnte badedrakten for eksempel.

- Hvordan har badetøy laget av gamle fiskegarn blitt mottatt?

- Badeklærne våre er godt mottatt på markedet på grunn av bra funksjon, passform og smigrende design. At badedrakten er produsert i resirkulert materiale er for mange av våre kunder kanskje ikke det som er avgjørende for kjøpet, men det er et stort pluss da vi hjelper dem å ta bedre miljøvalg, sier Åsa Smidt, Boobs salgssjef i Norge, til Netthandel.no.

Badeklærne  var tidligere produsert i tradisjonell virgin polyamid.

- Å erstatte det med resirkulert polyamid, som til stor del er laget av søppel, bidrar vi til å minske søppelberget. Samtidig benytter vi oss av en prosess som krever mindre energi - og som ikke krever  naturressurser i form av råolje, sier Smidt.

(Foto: Boobdesign.com)

Del artikkel: