Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Lanserer nytt lederprogram - kun åpent for kvinner

Lanserer nytt lederprogram - kun åpent for kvinner
Foto: Bjørn Skomakerstuen
Magnus Hjelle

Mangfold er viktig for Elkjøp-ledelsen. Derfor ønsker de nå å tiltrekke seg flere kvinner.

ANNONSE

Elektronikkjeden Elkjøp kjører nå i gang et Management Trainee-program, som har som mål å ansette, lære opp og utvikle ledere, som etter endt løp skal være klare til å innta viktige roller selskapet. Og i denne omgang søkes det kun etter kvinner - som kommer utenfra, sier selskapet i en pressemelding.

- Vi ønsker en sunn kjønnsbalanse i hele organisasjonen vår og har generelt stort fokus på mangfold hos oss. Videre ønsker vi at flere får øynene opp for mulighetene som finnes hos oss i Elkjøp, og at jentene som gjennomfører dette nye programmet vil være en inspirasjon for andre, slik at flere vil søke en karriere innenfor vår bransje, sier Fredrik Tønnesen, som er administrerende direktør for Elkjøp Norge.

Han mener at kunnskapsrike medarbeidere er viktigst, og sier videre at det investeres millioner på kunnskapsheving i selskapet. 

- Jeg er stolt av at konsernet vårt investerer 50 millioner kroner årlig på kompetanseheving og videreutvikling av våre ansatte i dag. Gjennom Elkjøp Academy, vårt eget opplæringsprogram, utdanner vi allerede morgendagens ledere i retailbransjen, forteller Tønnesen.

- Handler ikke utelukkende om kjønn

I denne omgangen er det flere dyktige kvinner selskapet ønsker å tiltrekke seg. 

- En god kjønnsbalanse er viktig for å kunne ha en organisasjon som er i stand til å endre seg, i takt med resten av samfunnet. Vi er helt avhengige av å ha de riktige menneskene med oss for å stadig kunne utvikle oss i riktig retning. Det handler ikke utelukkende om kjønn, men om å ha forskjellige mennesketyper med på laget, legger Tønnesen til.

Målet er at kandidatene skal tilegne seg kunnskap og forståelse for hvordan de ulike avdelingene bidrar til helheten i Elkjøp. De vil også få delta i flere av kjedens interne lederprogram ifølge pressemeldingen. 

- De utvalgte kandidatene vil gjennomføre et «Fast Track»-program på 24 måneder, hvor de vil få et overblikk over hele selskapet, samt bli gitt en smakebit av arbeidshverdagen i ulike avdelinger. Kandidatene vil dermed være innom alt fra HR til eCommerce og markedsføring på det norske hovedkontoret, til jobb i et av varehusene våre, skriver selskapet i pressemeldingen. 

I stillingsutlysningen kommer det frem at Elkjøp i denne omgang søker etter kvinner som er nyutdannede, med maks to års arbeidserfaring etter endt bachelor- eller mastergrad. 

 

Del artikkel: